Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye ABD Koalisyonunun Cinayetlerinin Son Bulmasını İstedi
Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı; ABD komutasında uluslar arası kanun ve kararlara aykırı bir şekilde teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerinin Haseke kırsalının güneyi Fazıl Köyünde sivilleri bombalayıp dehşet verici bir katliamda bulunması konusunda BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına eş iki resmi mektup gönderdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-05-2018 09:14 - 444 Okunma
Suriye Dışişleri Bakanlığı,  BM ve BMGK arşivlerinde resmi bir belge niteliğinde olan mektupta; ABD ve koalisyonunun 1 Mayıs günü erken saatlerde Fazıl köyünde sivil yerleşim evlerini barbarca bombaladıklarını kaydetti. Dehşet verici katliamda aralarında 2 yaşlı adamın bulunduğu, geri kalanların ise çocuk ve kadınlardan oluşan 25 vatandaşın şehit düştüklerini belirten bakanlık; yine geneli çocuk ve kadınlardan ibaret onlarca sivil vatandaşın yaralandığına, çok sayıda evin yerle bir olduğuna dikkat çekti.
 
Bakanlık ABD ve gayri meşru uluslar arası koalisyonunun IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında sivilleri hedef aldığını, IŞİD’e karşı savaşmak bir yana, Suriye ordusunun yok ettiği IŞİD’ten arta kalan teröristleri koruyup farklı bölgelerde kullanmaya çalıştığına dikkat çekti.
 
ABD ve koalisyonunun IŞİD’ten arta kalan teröristleri Haseke, Deyrezzor ve Rakka’da Amerikan maşası  olan bölücü ve işbirlikçi gruplara katmaya çalıştığına vurgu yapan bakanlık; tüm bunların ABD ve koalisyonun asıl amacının IŞİD’e karşı savaşmak değil de Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sabote etmek olduğunu kanıtladığının altını çizdi. 
 
Bakanlık; ABD komutasında uluslar arası kanunlar ve BM misakına aykırı bir şekilde teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerinin Suriye’deki katliam ve yıkımlarına son vermede BM ve BMGK’yi bir kez daha görev ve sorumluluklarını üstlenmelerine davet etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-05-2018 09:14 - 444 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım