Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye çökerse Arap dünyası çöker
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 11:58 - 772 Okunma

Lübnan Arap Hareketi Partisi Başkanı Şakir Bercavi; silah ve terörist militanların Lübnan’dan Suriye’ye kaçırılması fiilinin “Kendinden Uzaklaştırma Politikası” başlığı altında gerçekleştirildiğine işaret ederek Suriye Ordusunun, sınırdan sızan bu teröristlere karşı mücadele etmesinin meşru bir hak olduğunu ifade etti.

Suriye televizyonuna dün bir röportaj veren Bercavi; Lübnan devleti ve Lübnan’daki bütün siyasi güçlerin ülkenin kuzey bölgelerinde bulunan silahlı çetelere karşı tutum birliği sağlaması gerektiğini dile getirerek bu çetelere karşı mücadele edilmesi ve Suriye’ye karşı saldırılarında Lübnan’ı, bir merkez olarak kullanmalarının engellenmesi gerektiğini vurguladı.

El-Kaide terör örgütü ve ona bağlı el-Nusra Cephesine verilen görevin Suriye’yi yıkmak ve ordusunu dağıtmak olarak özetlenebileceğine değinen Bercavi; Batılı devletlerin ve kimi Arap sistemlerin Suriye’ye karşı vahşice saldırmalarının sebebinin; Suriye’nin Arap davalarıyla ilgili adil tutumundaki kararlılığı ve ısrarı olduğunu kaydetti.

Berceavi; dünyanın dört bir yanından Suriye halkını katletmek ve topraklarını tahrip etmek için gelen teröristleri destekleyen Batılı devletler ve Arap sistemlerin, ilerici İslam düşüncelerini yok ederek İslam dini ve Müslümanlar hakkında olumsuz bir tablo oluşturmaya çalıştıklarını beyan etti.

Suudi Arabistan ve Katar krallarının karar sahibi olmadığına dikkat çeken Bercavi; Suudi Arabistan ve Katar krallarının, efendilerinin emirlerini yerine getiren ve Arap halkını katlederek efendilerinin rızasını almaya çalışan birer kukladan ibaret olduklarını belirtti.

Bercavi; Katar Emiri ve Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın terör ve çete saldırıları aracılığıyla Suriye’yi ulusal ve direnişçi çizgisinden saptırmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye’nin düşmesinden sonra rahata ereceğini düşünenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğuna dikkat çeken Bercavi; Suriye’nin düşmesinin bütün Arap ümmetinin düşmesi anlamına geleceğini vurgulayarak bütün Arap halkalarına sorumluluklarını omuzlayıp Suriye halkının yanında yer alma çağrısında bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 11:58 - 772 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım