Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de Ateşi Körükleyenler Bu Ateşle Yanacaklar
Suriye başka ülkelere benzemez
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-10-2012 10:48 - 905 Okunma

 

 Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Suriye'deki krizin ancak ve ancak siyasi ve diyalog aracılığıyla olabileceğinin altını çizerek bu amaçla Cenevre Deklarasyonu kapsamında silah desteği ve dış müdahaleye son verilmenin önemini belirtti.
 
Rusya Bugün Kanalının yayınladığı açıklamalarında Irak Başbakanı Maliki; krizin siyasi yollarla çözülmesi çerçevesindeki karar ve önerilere bazı Arap ülkelerinin uymamalarının esef verici bir durum olduğunu ifade ederek, bu ülkelerin Suriye sahasına silah pompalamaya devam ettiklerini ekledi.
 
Suriye'nin içişlerine yapılan müdahalenin ülkedeki durumları bu hale getirdiğini ve daha kötü bir duruma sokabileceğini söyleyen Maliki; Suriye'ye silah pompalamaya devam etmenin şiddeti tırmandıracağını ve durumları daha kötü kılacağını ekledi.
 
Maliki Arap Zirvesi başkanı sıfatıyla özellikle batı tarafından desteklenen ve Suriye'ye askeri müdahale çağrısında bulunan Arap ülkeleri olmak üzere Suriye'ye müdahale eden tüm ülkeleri evhamlardan uzaklaşma nasihatinde bulundu.
 
Irak Başbakanı Maliki; Suriye'de ateşi alevlendiren ve körükleyenlerin, daha sonra bu ateşle yanacaklarını söyledi.
 
Suriye halkının çıkarlarına özen gösterdiklerini iddia eden ülkelerin izledikleri bu politikalarla Suriye halkını yok edeceklerini idrak etmeleri gerektiğine işaret eden Maliki; bunların her şeyden önce kendilerini ve halklarının yanında Suriye ve Suriye halkını gerçekten seviyor olmaları halinde Suriye'ye silah pompalama, fitne ve şiddeti körüklemeye son vermelerinin gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda bunların; Suriye'ye uzandıklarını ve Suriye'nin geleceği kontrolleri altına alabilecekleri düşüncesinden vazgeçmeleri gerektiğini ifade etti.
 
Maliki; Suriye'de yönetimi kaba güç ile değiştirme hedefiyle silah ve para kaçırılmasını destekleyen ülkeleri bu tutumlarının tehlikesinden uyaran Maliki; bu ülkelerdeki durumların sallantılı olduğunu ve Suriye'nin tanık olduğu olaylara benzer olaylar yaşayacaklarını söyledi.
 
Irak Başbakanı Maliki; Suriye'nin bölgede kilit bir eksene sahip olması nedeniyle bu ülkede yaşanan durumların tüm dünyayı etkileyeceğini belirtti.
 
Suriye'deki krizin herkesin gündeminde olduğuna işaret eden Maliki; Rusya'ya ziyareti sırasında bu konuya değineceklerini ifade ederek, Suriye'nin başka ülkelere benzemediğini ve önemi bir konuma sahip olduğunu bir kez daha belirtti.
 
Irak Başbakanı Maliki; Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunması gereğinde aralarında Rusya, Çin ve Bağlantısız Ülkeler Hareketinin yanında çok sayıda Arap ve Müslüman ülkeyle aynı vizyonda buluştuğunu söyledi. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-10-2012 10:48 - 905 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım