Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de kan akıtanlar demokrasiden bahsetmesin
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2014 10:27 - 837 Okunma

 NEW YORK – Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suriyelilerin kanlarını geçen 3 yıl boyunca akıtmada müzmin hale gelen bazı ülkelerin delegelerinin “orta doğudaki durumlar” bendiyle ilgili beyanatlarında Suriye ve bölgede terör ve radikalizmi destekleyici proje hizmetine akmaktan başka bir şeye akmayan kışkırtıcı ve dezenformasyonlu yollarla Suriye’deki durumlardan söz etmekten geri kalmadı.

Caferi delegelerin kelimelerinde işgalci İsrail’in Suriye’nin Golan işgalini sona erdirmesi yollarını sona erdirmesi için ayrılan bu bendin temel cevherinden uzaklaştıklarını vurguladı.

Caferi, aralarında eski Homs kentinde iki bombalı araçla düzenlenen 36 vatandaşın şehit düşmesi ve 86 kişinin yaralanmasına yol açan terör patlaması yanı sıra Şam’ın Şağur Semtinde 14 çocuğun şehit düşmesi 86 çocuğun da yaralanmasına neden olan teröristlerin havan toplarıyla düzenledikleri terör eylemlerinin bulunduğu Suriye’yi vuran terör eylemlerinden bahsetmemelerinin çok üzücü bir durum olduğunu söyledi.

Caferi, bazılarının “ılıman muhalefet” olarak adlandırdığı silahlı terör gruplarını destekleme konusunda ise, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye yanı sıra güvenlik konseyinde üye bazı ülkelerin de yardımıyla geçen ay Suriye ile ilgili iki toplantının düzenlenmesini genel kuruldan istediklerine dikkat çekti.

Caferi söz konusu ülkelerin Filistin davasını göz ardı etmeye ve Suriye’deki durum hususunda bulanık suda avlanmaya çaba gösterdiğini bununda nifaklarına bir delil oluşturduğunu, arkadaşlardan birinin Suriye’yi kardeş olarak nitelemesinin yalan olduğunu çünkü Suriye’de kendilerinin kendileri ve rejimlerinin iddia ettiği bu kardeşliği istemediklerini kendilerinin Suriye’nin kanlarını akıtan terörist ve katil bir kardeşlik istemediklerini vurguladı.

Caferi, ne anayasa ne parlamento ne de kadına saygı duymayan herhangi bir devletin delegesinin, bir kadının Cumhurbaşkanı yardımcısı mevkiinde olduğu Suriye’de demokrasiden söz etmesinin gülünç olduğunu ifade etti.

Suriye halkı için timsah gözyaşları dökenlerin ve 3 yıl boyunca Suriyelilerin kanlarını akıtmaya müzmin hale gelenlerin bir kelimeyle dahi olsa Suriye’nin işgal edilen Golan’a yönelik İsrail işgalinin sona erdirilmesine yönelik tek bir kelime sarf etmediklerini belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2014 10:27 - 837 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım