Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de okula terör saldırısı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-04-2014 17:02 - 793 Okunma

 Bu çerçevede bugün Şam’ın Şağur Semtinde teröristlerin fırlattıkları 4 havan mermisinden ikisi Bedrettin el Haseni Şeriaat Bilimleri Enstitüsüne isabet ederek geneli öğrencilerden oluşan 14 vatandaşımızın şehit düşmesine ve 86 vatandaşımızın da yaralanmasına neden oldu.

Konuyla ilgili Şam Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada teröristlerin fırlattıkları diğer 2 havan mermisinin enstitü civarında düştüğü ve beşeri hasarın olmadığı ifade edildi. Kaynak havan mermilerinin isabet ettiği Enstitü binasında ciddi hasar meydana geldiği belirti.

Aynı kaynak teröristlerin Şam’da Abbasiler Stadyumu civarını 9 havan mermisiyle hedef aldıklarını aktarırken, bunun soncunda da 8 vatandaşın yaralandığını söyledi.



Hain terör saldırıları neticesinde şehit ve yaralı düşen vatandaşların kaldırıldıkları Dimaşk Hastanesine saha gezisinde bulunan Sağlık Bakanı Saad el Nayif; hastane çalışanlarından yaralı ve şehitlere gerekli tüm hizmetleri takdim etme talimatları verdi.

Hastaneyi ziyaret eden Vakıflar Bakanı Abdüssettar el Seyit enstitüye gaddar saldırının İslam ve değerlerine yapılan hain bir saldırı olduğunu vurguladı.

Dimaşk Hastanesi Müdürü Dr Edip Mahmut yaralıların bir kısmının ağır durumda olduklarını aktarırken, dokuzunun ameliyata alındıklarını belirtti.



Terör Patlamasında 36 Şehit, 85 Yaralı

Diğer yandan Homs emniyet Müdürlüğünde yetkili bir kaynak hain ve gaddar teröristlerin Homs Kentinin Abbasiye Bulvarı yakınlarında bombalı bir aracı havaya uçurduklarını belirtti.

Kaynak hain terör saldırısında geneli çocuk ve kadınlardan oluşan 36 vatandaşın şehit, 85 vatandaşın da yaralı düştüklerini ifade ederken, patlamanın insanların yoğun oldukları bir bölgede meydana geldiğine dikkat çekti. (SANA)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-04-2014 17:02 - 793 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım