Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'den BM'ye
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 10:37 - 757 Okunma

 Suriye, Birleşmiş Milletler'den (BM) terörizmle mücadelede kararlı tutumunu açıklamasını istedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan dün (9 Nisan) BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a bir mektup gönderildi. Mektupta önceki gün Şam'ın merkezinde teröristler tarafından düzenlenen bomba yüklü araç saldırısı ve son günlerde Suriye'nin birçok kentinde meydana gelen havan topu ve silahlı saldırıların büyük can ve mal kaybına yol açtığı hatırlatıldı.

İntihar eylemleri ve havan topu gibi saldırıların hedef gözetmeyen teröristlerin klasik hareketi haline geldiği savunulan mektupta Suriye hükümetinin BM Güvenlik Konseyi'nden açık ve somut tavırla terörizmle mücadeleyi destekleyeceğini açıklamasını talep ettiği belirtildi.

Mektupta ayrıca Suriye'nin BM'den teröristlere ve onlara destek veren taraflara, uluslararası toplumun terörizmle mücadelenin ciddiliğini yansıtan sinyaller göndermesini istediğine dikkat çekildi.

Katillerin Terörleri Suriye'yi Caydıramayacak

Öte yandan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı teröristlerin gerçekleştirdikleri bombalı intihar eylemleri ve ülkenin muhtelif bölgelerinde tekrarlanan roketli saldırılarına ilişkin BM genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına eş iki mektup gönderdi.

Bakanlık mektubunda; masum insanları hedef alan bu tür eylemlerin bölge devletleri ve daha başka devletler tarafından her türlü destek alan terör gruplarının günübirlik olarak düzenledikleri eylemler haline geldiğini belirtti. Bölge ve haricinden bu teröristlere her türlü politik, lojistik ve maddi destek sağlayan devletlerin uluslararası kanunlar ve ilkeleri hafife aldıklarına vurgu yapan Bakanlık; bu devletlerin uluslararası terörle mücadelede çifte standartlı politika isleyen bazı devletlerin tutumları ışığında teröre desteklerinin cezasız kalacağına ilişkin kanaatlerinin pekiştiğine dikkat çekti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı katillerin gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin Suriye'yi terörle mücadelesinden caydırmayacağını, silahlı kuvvetlerimizin vatan toprakları, egemenliği, bağımsızlığı ve onurunu savunmadaki ulusal vacibinde daha azimli ve kararlı kılacağını belirtti. Silahlı kuvvetlerimizin vatan, vatandaşlar ve ulusal kurumları korumada duyarlı tutumlarını sürdüreceğini belirten Bakanlık; tekfirci, kiralık ve hain teröristlerin eylem ve düşüncelerini mutlak bir şekilde reddeden Suriye halkının ordu ve silahlı kuvvetlerimizin yanında olduklarını belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 10:37 - 757 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım