Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Dışişleri Bakanlığından Açıklamalar
Türk hükümetinin politikaları rasyonel değildir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2012 15:53 - 1014 Okunma

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, Akdeniz'de düşürülen Türk uçağıyla ilgili Ankara'nın yaptığı açıklamaların aksi yönde iddialarda bulundu.

Makdisi, Türk uçağının Suriye'nin egemenliğini açıkça ihlal ettiğini öne sürerek uçağın düşürülmesiyle ilgili yorum yapılırken Suriye'nin tavrının "saldırı" olarak tanımlanmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Suriye egemenliğinin ihlal edildiğini Türkiye'nin de itiraf ettiğini öne süren Makdisi, uçağı vuran uçaksavarların menzilinin yarım kilometre olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Füzelerle vurulmadı, uçaksavarlarla vuruldu. Zaten uçak üzerindeki delikler, bunun uçaksavarlarla yapıldığını gösteriyor. Bu kesinlikle otomatik olarak gerçekleşen bir saldırı. Radarla tespit edilmiş bir uçak söz konusu değil. Gözle tespit edildi, yani radarla tespit edilmedi. Radarla tespit edilen şeye böyle hafif silahla saldırı gerçekleştirilmez, füzelerle olur.

Türk Dışişleri Bakanı'nın Suriye'deki krizi derinleştirmek için çaba harcadığını iddia eden Cihad Makdisi, "Bu sorunun çözümü krizi derinleştirmekle olmaz. Herkes basında çıkan bu yorumların doğru olmadığını biliyor. Türk hükümetinin yaptıklarına rağmen iki halk arasında derin bir sevgi vardır. Türkiye ve Suriye halkı kardeştirler, birbirleriyle iftihar etmektedirler. Türk hükümetinin politikaları rasyonel değildir" dedi.

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi Türkiye'nin NATO'dan toplantı talebini de şu sözlerle değerlendirdi: "NATO toplantısı Suriye'nin birliği ve krizin çözülmesi yolunda olacaksa başarılar diliyorum. Ancak toplantı saldırı amaçlıysa, nasıl ki Türk toprakları, Türk askeri ve ordusu açısından kutsalsa, Suriye toprakları da bizim askerimiz ve ordumuz tarafından kutsaldır."

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, Avrupa Birliği'nin de Suriye'deki krizde negatif bir rol oynadığını savundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2012 15:53 - 1014 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım