Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Golon'da İsrail aracını imha etti
Golanda gerginlik
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2013 15:38 - 869 Okunma

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde atış yasağı olan bölgede Suriye ile İsrail askerleri arasında silah atışı gerçekleştiği bildirildi.

İsrail, askeri araçlarına Suriye'nin ateş etmesi üzerine karşılık verdiklerini söyledi.

Suriye ise ateşkes hattını ihlal eden bir İsrail aracını imha ettiğini açıkladı.

İsrail medyası, bir aracın hasar gördüğünü, fakat ölü ve yaralı olmadığını bildirdi.

Bölgede son haftalarda Suriye ile İsrail arasında karşılıklı silah atışları gözlenmekteydi.

İsrail ordusu, aracın vurulması üzerine "hedefli atış" yapıldığını bildirdi.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise ateşkes hattını aşan ve Bir Ajam köyüne doğru ilerleyen "bir İsrail aracının içindekilerle birlikte imha edildiği" bildirildi.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bu hafta içinde iki kez daha Suriye'nin ateş açtığı, fakat herhangi bir yaralanma olmadığı bildiriliyor.

Son aylarda iki taraf arasında bir dizi karşılıklı ateş açma olayları yaşandı.

Suriye ile İsrail arasında 1948'den bu yana savaş hali yaşanıyor.

Fakat son yıllarda sınır bölgesi göreceli olarak sakin durumdaydı.

İsrail 1967'de Suriye sınırları içerisinde yer alan Golan Tepeleri'ni işgal etmiş, uluslararası toplumun kabul etmediği bir ilhak gerçekleştirmişti.

Suriye tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde: "Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı bugün yayınladığı beyanda; kahraman silahlı kuvvetlerimizin 21-05-2013 Salı günü saat 01:10’da işgal altındaki topraklardan gelip ateşkes hattını aşarak İsrail işgalinden kurtarılmış Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarında düşen Biir Acem Köyüne doğru hareket eden İsrailli bir aracı muhtevalarıyla birlikte imha ettiklerini açıkladı.

Komutanlık adı geçen köyde silahlı terör gruplarının bulunduğuna işaret ederken; kahraman silahlı kuvvetlerimizin İsrailli aracı imha etmeleri ardından düşman İsrail'in işgal altındaki Tel el-Feras Mevkiinden Suriye Arap Cumhuriyetinin Zbeydiye Köyündeki bir mevkie 2 termik füze fırlattığını ifade etti. Komutanlık beyanında düşmanın fırlattığı 2 füze sonucunda her hangi bir isabetin olmadığını belirtti.

Bu çirkef ve alçak İsrail saldırısının siyonist varlığın Suriye'de yaşananlarda parmağı olduğu ve silahlı terör çeteleriyle direk koordinasyonunu bir kez daha kanıtladığının altını çizen Komutanlık; özellikle Ksayr Bölgesinde olmak üzere bir çok yerde Suriye Arap ordusunun ağır darbeleri altında çöken psikolojilerini yükseltme hedefi taşıdığına dikkat çekti.

Beyanda ayrıca; Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığının mücadeleci ve onurlu halkımızı siyonist çirkef saldırılar hakkında bilgilendirmek ve gerçeğine ışık tutmak istediği ifade edildi.

Vatan egemenliğine her hangi bir ihlal yada ihlal girişimine kesinlikle kararlı bir şekilde ve derhal karşı koyulacağının altını çizen komutanlık; silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve hazırlığının yanı sıra vatan onuru, egemenliğini ve haysiyetini savunma azmini test edebileceklerini düşünenlerin büyük bir hataya düşeceklerine vurgu yaptı.

 
Öte yandan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı BM'ye konuyla ilgili mektup gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama şöyle: Bugün; silahlı kuvvetlerimizin işgal altındaki topraklardan gelerek İsrail işgalinden kurtarılmış Biir Acem Köyü yönünde ilerleyen İsrailli bir aracı muhtevalarıyla tahrip etmesi ve ardından düşman İsrail’in Zbeydiye Köyünde bir mevkiine 2 termik füze atmaları konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına eş iki mektup gönderdi.

Bakanlık mektubunda; daha önce de İsrail’in Suriye’nin egemenliğine saldırısı ve ateşkes anlaşmasına ihlallerine ilişkin gönderdiği mektuprara dikkat çekti.

İsrailli bir aracın 21-05-2013 Salı günü saat 01:10’da işgal altındaki topraklardan gelip ateşkes hattını aşarak İsrail işgalinden kurtarılmış Suriye Arap Cumhuriyetinin Golan topraklarında düşen Biir Acem Köyüne doğru hareket ettiğine dikkat çeken Bakanlık; bunun neticesinde silahlı kuvvetlerimizin İsrailli aracı muhtevalarıyla birlikte imha ettiklerini açıkladı.

Bakanlık adı geçen köyde silahlı terör gruplarının bulunduğuna işaret ederken; kahraman silahlı kuvvetlerimizin İsrailli aracı imha etmeleri ardından düşman İsrail'in işgal altındaki Golan topraklarının Tel el-Feras Mevkiinden Suriye Arap Cumhuriyetinin Zbeydiye Köyündeki bir mevkie 2 termik füze fırlattığını ifade etti.

İsrailli aracın ateşkes hattını aşması ve işgal askerlerinin Suriyeli bir mevkie 2 termik füze fırlatmalarının BM misakı ve ateşkes anlaşmasına büyük ve yeni bir ihlal teşkil ettiğinin altını çizen Bakanlık; Suriye’nin egemenliğine de çirkef bir saldırı olduğunu vurguladı.

Bakanlık; Suriye Arap Cumhuriyetinin İsrail’in bu ihlaline BM misakının öngördüğü ve koruduğu ‘kendini savunma’ hakkıyla teamül ettiğine dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2013 15:38 - 869 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım