Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye müftüsünden önemli açıklamalar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2013 11:10 - 661 Okunma

 Cumhuriyet Baş Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, Suriye’nin sözü ve direnen tutumu uğruna savaştığını belirterek Lübnan’ın birliğini koruyup Irak’ın işgaline katılmayı reddettiği için cezalandırıldığını söyledi.Sözü ve Direnen Tutumu Uğruna Savaşıyor.



Şam’ın Esad Kütüphanesinde dün ulusal basın kadrolarıyla Enformasyon Bakanı Omran Zoubi’nin katılımıyla bir araya gelen Hassun, Allah’ın ruhunu verdiği sözün kutsallığına işaret ederek insanın kutsal kitaplarda inen suskun sözden daha kutsal olan konuşan bir söz olduğu, hak sözünün sahibinin ölümüyle ölmeyeceğini, fakat yalan sözün sahibini öldüreceğinin altını çizdi.

Müftü Hassun, “İslam evrensel, ulusalcılığımız da insani bir mesajdır” diyerek geleceği kurarken tarihi iyice okuyup ondan yararlanmak gerektiğini vurguladı.

Gazetecilere haberin doğruluğundan emin olduktan sonra yayınlama çağrısında bulunarak kelimelerin bu hayatta bir değer olduğunu, bir ulusu yaşatacağı gibi yıkabileceğini ifade etti.



Hassun, Suriye medyasının yaratıcılığa, fikir zenginliği ve gericilik yerine diğerine açılma anlamı taşıması itibariyle mezhepsel çeşitliliğe dayalı yeniden doğuşa ihtiyacı olduğunu belirterek ulusal basının vatanı çarpıtmaya çalışan saldırının karşısında doğru ve objektif portreyi sunan ilk savunma cephesi olduğunun altını çizdi.

Suriye’deki krizin batının planlarından kaynaklandığı gibi eğitim alanındaki eksiklikler sonucu yaratıldığını, bu nedenle eğitime önem vermek gerektiğini bildirerek “gerçek dinden ve kültürel mirasımızdan uzaklaşmamız mirasla uğraşmamıza yol açtı. Bu nedenle mezheplere ve kutuplara bölünüp yaratıcılıktan uzaklaştık” diye konuştu.

Etkisiz olduğu iddia edilen Suriye televizyonlarının Arap ve batı dünyasında yayın yapmasının engellenmesini sorgulayan Hassun, 1997 yılından itibaren Cezire televizyonunun bölgede ateşlemeye çalıştığı mezhep savaşına karşı uyardığını hatırlattı.

Suriye’de gerçek dini kucaklayan dini söyleme önem verme ve bunu okullarda öğrencilere öğretme gerekliliğine dikkat çekerek batı hükümetlerinin halklarına karşı özellikle Suriye konusunda yürüttüğü medya dezenformasyon kampanyasına ve kökten dinci akımlara verdiği desteğe dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2013 11:10 - 661 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım