Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'nin BM Temsilcisi'nden terörle mücadele çağrısı
Bazı Hükümetler Suriye Halkına Yaptıklarından Pişman Olacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-07-2013 09:25 - 826 Okunma

NEW YORK – Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suriye hükümetinin vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını tüm çabasıyla karşılamaya çalıştığını, göç ettirilen ailelere barınak temin ettiğini belirtti.

Caferi, herkese cesur adımlar atarak hatasını itiraf etme ve sınırları aşıp Suriye’yi vuran ve terörle mücadeleye ilişkin uluslar arası tüm anlaşmaları çiğneyen terörle mücadele etme çağrısı yaptı.



BM Daimi temsilcisi, güvenlik konseyinin Suriye’deki insani durumların tartışılmasına ayrılan “Ortadoğu’daki Durumlar” başlıklı bent altında düzenlenen oturumunda yaptığı konuşmada Suriye’nin maruz kaldığı siyasi, medya ve ekonomik baskılara rağmen hala halkına karşı duyduğu sorumluluk ve görev gereğince temel insani ihtiyaçları karşılama yönünde büyük çaba harcadığını bildirdi.

 Bugün terörün yeni bir şekliyle karşı karşıyla olduğumuzu ifade eden Caferi, bazılarının “Cihat”, bazılarının silahlı mücadele bazılarının da “Cinsel Cihat” olarak adlandırdığı tarif edilmiş açık bir terör yaşandığına dikkat çekti.

Caferi, bu terörün sınırları aşıp geldiğini, gündüz gözüyle ve uluslar arası örgüte üye ülkelerin hükümetlerinin bilgisi dâhilinde uygulandığını bildirerek Suriye muhalefeti kaynaklarının Kaideye bağlı Nusra Cephesinin Ramazan ayının sonunda Suriye’nin kuzeyinde Suriye İslam Devletini ilan etmeye hazırlandığını açıkladıklarına dikkat çekti.

BM temsilcisi, “sınırları aşan bu teröristler Türkiye sınırından sızmaktadır., Suriye’ye düşmanlık besleyen ülkeler kendine cihatçı adını veren tekfirci selefi yönelimleri denetleyip desteklemekte ve sadece Suriyelileri katleden terörü finanse etmektedir” diye konuştu.

Bu terörün teröristleri destekleyen ve koruyan ülkelere uzanacağını, bir kısmına da ulaştığını belirterek üye ülkelerin bu teröre karşı önlem almaması halinde hepimizi yok edeceğini, bazı ülkelerin hükümetlerinin bir gün Suriye halkına ve ekonomisine karşı yaptıklarından dolayı pişman olacağını vurguladı.

“Biz tüm dünya adına, bazılarının Afganistan, Mali, Nijerya, Irak, Lübnan, Mısır, Libya ve Tunus’ta mücadele ettiği tekfirci ve kökten dinci terörle savaşmaktayız. Suriye’nin karşı karşıya olduğu terör budur. Hepinizin mücadele ettiği terörden farklı değil” diyerek silahların Libya’dan resmi konvoylarla üye ülkelerin havalimanına inen uçaklar ve limanlarına demir atan gemiler aracılığıyla Suriye’ye herkesin bilgisi dâhilinde ulaştığını ve birilerinin çıkıp Homs’ta mahsur kalan 2500 sivil vatandaştan ve kurtarılmaları için güvenlik konseyinin müdahale etmesi gerektiğinden söz ettiğine dikkat çekti.

Caferi, “milyonlarca Suriyeli dışarıdan finanse edilen terörden acı çekiyor. Bugün çözümlenmesi gereken gerçek budur” vurgusunu yaptı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-07-2013 09:25 - 826 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım