Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'nin Kuzeyinde Yeni Yapılanma
Suriye'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin siyasi kanadı olan Demokratik Suriye Meclisi'ne bağlı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi, 9 komitenin kuruluşunu ilan etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2018 09:52 - 518 Okunma
DSG: IŞİD'lileri sonsuza dek tutamayız, kendi ülkeleri geri almalı
 
Sputnik'e konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Ferit Eti, "Bizim hükümet ilanı yaptığımız iddiaları doğru değildir. Biz sadece IŞİD'den alınan yerlerin yönetimi için komitelerin ilanını yaptık. 9 komitenin ilanını yaptık" dedi.
 
Edinilen bilgilere göre DSG'nin ele geçirdiği yerlerin yönetimi için ortak yönetim kurma kararı alınmıştı. IŞİD'den alınan bölgeler için Kuzey Suriye ve Rojava bölgesi için bir yönetim ilanı gerçekleştirildi. Yeni yönetim Arapların yoğun yaşadığı Rakka, Tabka, Hol, Şedadi ve Deyr er Zor kırsalı ile Türkiye'nin ABD ile birlikte yönetmek istediği Menbiç kentini de yönetme iddiası taşıyor.
 
YÖNETİCİLERİN BELİRLENMESİ AMACIYLA TOPLANTI DÜZENLENDİ
 
Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde kurulan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, yönetim alanları kapsamında örgütlenme çalışmalarına başlamıştı. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi, yönetimin 9 komiteyi oluşturmak ve yöneticilerini belirlemek amacıyla Eyn İsa kasabasında toplantı düzenledi.
 
DSG Sözcüsü: Şu anda Kobani’ye radar kurulması gibi bir karar ve plan yok
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Eş Başkanı Ferit Eti, genel meclis olarak Özerk Yönetim’in komitelerini inşa görevini üstlendiklerini söyledi.
'KOMİTE İLANI HÜKÜMET İLANI ANLAMI TAŞIMIYOR'
 
Sputnik'e konuşan Eti, komitelerin ilanının bir hükümet ilanı olmadığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
 
Bizim hükümet ilanı yaptığımız iddiaları doğru değildir. Biz sadece IŞİD'den alınan yerlerin yönetimi için komitelerin ilanını yaptık. Yerel Yönetimler, Ekonomi ve Tarım, Maliye, Kültür-Sanat, Sağlık ve Ekoloji, Toplumsal Çalışmalar ve Kadın komitelerinin kuruluşu ilan edildi. Eyn İssa kasabasında bugün toplantı yaptık. Toplantıya Özerk Yönetim Meclisi ile çok sayıda kişi katıldı.
 
'ARTIK TÜM BÖLGELER ORTAK BİR YÖNETİM TARAFINDAN İDARE EDİLECEK'
 
DSG'nin elinde 44 ülkeden 520 IŞİD militanı var
 
- Komitelerin kurulması bir ihtiyaçtı. Kuzey Suriye'de IŞİD'den alınan yerler için ortak bir yönetim kararı aldık. Bizim yöneteceğimiz bölgeler 7 bölgeden oluşuyor. Bunlar Afrin (Şehba Bölgesi), Kobani, Kamışlo, Menbiç, Rakka, Deyr er Zor ve Tabka'dan oluşacak. Eskiden bu yerler ayrı yönetiliyordu. Kobani, Kamışlo ve Afrin bölgesi Demokratik Özerklik tarafından yönetiliyordu. IŞİD'den alınan yerler ise sivil meclisler tarafından yönetiliyordu. Artık bütün yerler ortak bir yönetim tarafından yönetilecek.
— Bizim ilanı yaptığımız komiteler Kültür, Sağlık, Eğitim ve birçok alanda hizmetlerde bulunacak. Halka hizmet edecek. Komitelerin eşbaşkanları olacak ve her komitede hem erkek hem de kadınlar olacak. Her bölgede komitelerin ofisleri olacak. Toplantıda komitelerin eş başkanları da belirlendi. Belirlenen eş başkanlar, meclis üyeleri önünde yemin ederek resmen görevlerine başladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2018 09:52 - 518 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım