Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ülema Birliğinden Filistin Açıklaması
Suriye Filistin halkının yanında olmaya devam edecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2012 17:23 - 1060 Okunma

 
 Suriye  Biladuşşam (Şam Diyarları) Ulemalar Birliği, İsrail'in ABD desteği ve Avrupa’nın onayı ile Gazze’ye yönelik barbar ve despot siyonist saldırısını keskin bir dille kınadı.

Birlik yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı bildirisinde; İsrail'in Gazze'ye saldırısını, kutsallıklar ve toprağa karşı aleni düşmanlık ve barbarlık zincirinin bir halkası olarak nitelendirdi. Saldırıyı uluslararası kanunlar ve insan haklarına aykırı olarak nitelendiren Birlik, özgürlük ve insan hakları iddialarında bulunanların tutumlarına işaret etti.

Birlik; uluslararası ve insani örgütleri İsrail'in saldırıları önünde adil bir tutum sergilemelerine çağırarak, Filistin halkının yanında olma ve İsrail'in saldırılarına son verme davetinde bulundu.

Filistinli grupları muhtelif bileşenleriyle İsrail saldırıları önünde saflarını birleştirmeye çağıran Ulemalar Birliği, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının vatan, devlet ve halk olarak Suriye'nin hedef alınmasına eş zamanlı olarak geldiğine işaret etti.

Birlik İsrail saldırılarının daha önceden hazırlanan dış ajandalar kapsamında geldiğini ifade ederek, Arapların ve Müslümanların merkezi davası olan Filistin davasını satan bazı yönetimlerin bu saldırıda parmakları olduğuna dikkat çekti.

Bir çok kez başta Suriye olmak üzere Şam diyarlarına yönelik komploların devam ettiğine vurgu yaptığını ifade eden Birlik; bu komplolarda tamamıyla Amerikan-Siyonist yapımı olan Kaide terör örgütünün yerine vurgu yaptı.

Birlik; hâla Suriyelilerin kanlarından doymayan Suriye komşularının tutumlarına dikkat çekerek, karanlık yolda yürümeye devam ettiklerini belirtti.

Biladuşşam Ulemalar Birliği bildirisinin bitiminde; Suriye'nin her şeye rağmen Filistin halkını tüm meşru haklarını kazanıncaya dek her trülü desteği vermeye devam edeceğinin altını çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2012 17:23 - 1060 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım