Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi Dışişleri Bakanı: Hizbullaha Karşı Çare Bulmalıyız
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Riyad’ın Tahran’la karşılıklı doğrudan çatışma içine girmek istemediğini ama İran’a ambargo uygulanması gerektiğini söyledi. Lübnan’da Başbakan Hariri’nin istifasıyla gelişen olayları da değerlendiren Cubeyr “Hizbullah halk üzerinde hakimiyet kurmuştur. Bizim buna bir çare bulmamız gerekir” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2017 07:59 - 610 Okunma
Cubeyr, uluslararası ve bölgesel sıcak gelişmelere ilişkin CNBC televizyonuna açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a cumartesi günü Yemen tarafından fırlatılan balistik füzeye ilişkin Cubeyr, “Füze, geçen 22 Temmuz’da Yenbu vilayetine atılan İran yapımı füzenin bir benzeriydi” dedi.
 
Suudi Arabistan’a füze fırlatılmasının bir savaş nedeni olduğunu dile getiren Cubeyr, İran’la direk bir çatışmaya girmeyi arzulamadıklarını vurguladı. Cubeyr, İran’ın balistik füze programı ve teröre destek vermesi uluslararası kararları ihlal anlamına geldiğine dikkati çekti.
 
Cubeyr, Başbakan Saad el Hariri’nin istifa ettiği Lübnan’a ilişkin şunları söyledi: “İran desteğiyle terörist Hizbullah’ın faaliyetleri esef vericidir. Hükümet çerçevesinin dışında silahlı milislerin bulundurulması mümkün değildir.
 
Silahlarını teslim etmeleri gerekirdi. Ancak hala silahlı gücünü koruyor. Hizbullah, Lübnan sistemine el koymuştur. İran, Hizbullah ve benzeri silahlı örgütleri, Suriye’de olduğu gibi Hamas ve Husiler’i de kullanarak ülkelere hakim olmak istiyor.”
 
Cubeyr, “Hariri’nin yapmak istediği tüm girişimlere Hizbullah engel oluyor. Bizler Hizbullah’ı bir terörist örgüt olarak sınıflandırıyoruz. Tüm dünyanın bunu iyi bilmesi ve bunların faaliyetlerine engel olması gerekir. Nerede olurlarsa olsunlar karşılarında durulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
“Lübnan’ın Suudi Arabistan’a sıkıntı kaynağı olmasına izin vermemiz mümkün değildir” diyen Cubeyr, “Lübnan halkı bu gelişmelerden sorumlu değildir. Hizbullah halk üzerinde hakimiyet kurmuştur. Bizim buna bir çare bulmamız gerekir” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2017 07:59 - 610 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım