Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi Rejim Yemen Karşısında Aciz Kaldı
Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü, Arabistan rejimi ve müttefiklerinin Yemen halkı ve askerlerinin iradesi ve direnişi karşısında aciz kaldığını vurguladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2019 10:04 - 669 Okunma
Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci ülkelerin Amerika ve Avrupa silahlarına dayanmasının onlara bir faydası yoktur ve onlar için yenilgi getirecektir. Çünkü bizim hiçbir uçağımızla mücadele edip onu düşüremezler.
Biz bugün savaşı durdurmak için her zamankinden daha çok kapsamlı operasyonlar düzenlemekte kararlıyız.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde onlarca bölge bizim hedefimiz ucundadır.
 
Biz Birleşik Arap Emirlikleri’ne onlara ağır bedeller ödetmek için sadece bir operasyonun yeterli olacağını söylüyoruz.’
Yahya Seri konuşmasının devamında, Arabistan içerisinde gerçekleşecek olan yeni İHA operasyonlarının ve bu ülkenin petrol tesislerine vurulacak ağır darbenin ayrıntılarına değinerek şunları söyledi: ‘Aramco tesislerinin hedef alınması, havadan yapılan keşif operasyonlarının ardından gerçekleşti.’
 
Arabistan toprakları içerisinde gerçekleşen son İHA saldırılarının yeni ayrıntıları
Yahya Seri, Arabistan’ın devam eden saldırılarına ve Yemen halkının kuşatılmasına tepki olarak dünyanın en büyük petrol üretim tesisinin hedef alındığı ve Arabistan’ın belini kıran ikinci caydırıcı operasyonun ayrıntılarını açıkladı ve şunları söyledi: ‘Allah’ın yardımı ile kuvvetlerimiz bütün boyutlarda üst düzey bir kapasiteye ulaştılar. Bugün kuvvetlerimiz kısa zaman içerisinde çok sayıda İHA üretebilecek güçtedir.
Silahlı kuvvetler daha önce de her gün İHA üretebilecek güçte olduklarını vurgulamışlardı.
 
Havacılık Fuarı, kuvvetlerimizin İHA’lar ve füze birimleri ile çeşitli savaş endüstrilerindeki yeteneklerinin seviyesini gösterdi ve kanıtladı.
Bugün, Suudi petrol tesislerini hedef alan ikinci bir caydırıcı dengeleme operasyonundan bahsediyoruz. Bu operasyonlar, kuvvetlerimizin üst düzey planlama ve uygulama kabiliyetinin en iyi nedeni ve örneği sayılmaktadır.
Bugün dünyaya, işgalde bulunan ve savaş çıkaran koalisyon karşısındaki özgür ve ayakta duran Yemen’in, bu saldırılara cevap verme ve işgalci ve savaş yanlısı ülkelerdeki bütün bölgeleri hedef almak olan yasal haklarını kullanma konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğini vurguluyoruz.
 
Biz bugün sizlere, Bekik ve Haris petrol tesislerine saldırı düzenlenmeden önce havadan çekilen fotoğrafları göstereceğiz. Bu resimler operasyondan önce keşif İHA’ları tarafından çekilmişti.
Operasyondan önce detaylı istihbarat ve keşif çalışmaları yapıldı ve hedeflenen tesis içinden görüntüler alındı.
Bugün size, petrol tesisine düzenlenen operasyonun ardından yaşanan yıkım ve tahribin, itiraf edilenden çok daha büyük olduğunu vurguluyoruz.
Amerika, bu operasyonun önemimi küçümsemek için operasyondan sonra sahte görüntüler yayınladı. Bu resimler, ABD’nin operasyonu küçümsemesi anlamına geliyor. Oysa ki, hasar, resimde gösterilenden çok daha büyüktür.
Petrol tesislerindeki yangın birkaç saat sürdü ve işgalci ülkedeki ilgili taraflar yangını engelleyemedi. Hasarın Amerika’nın göstermeye çalıştığı gibi olması mantıklı mı?
Şimdi operasyonun yeni ayrıntılarını açıklayacağız:
 
Birincisi: ‘Bu operasyon, bugün ve ilk defa gösterilen İHA’lar da dahil olmak üzere birçok farklı İHA kullanılarak gerçekleştirildi.
Bu İHA’lar, menzil, rota ve çeşitli boyutlarda hedeflenen bölgelere göre uçtu. İlk olarak İHA’lar uzun rotalara uçabilen üçüncü nesil Kasıf türünde bir İHA’ydı ve bunu ilk kez açıklıyoruz. İkinci olarak, 1500 ila 1700 kilometre menzilli Samad-3 türündeydi. Üçüncü husus ta bu İHA’lar daha önce de kullanılan jet motorlarıyla uçtular ve bunu daha sonra açıklayacağız. Bu İHA’lar hedefe tam isabet edebilen dört bomba taşıyordu.
Bu İHA’lar, farklı açılardan gizlenme, manevra yapma ve doğru hedefleme gücüne sahiptir.
 
Bu operasyondan önce, planlama ve hazırlık operasyonları en yüksek seviyelerde ve ileri operasyonel uygulamalarla gerçekleştirildi, böylece hedeflere aynı anda ulaşmak için en yüksek menzilli orta ve uzun menzilli uçaklara sahip bir jet motoru elde edilebildi.
Aynı zamanda diğer İHA’lar da operasyonun asıl İHA’ların hedefe ulaşması için düşmanı aldatmak ve parazit oluşturmak adına kullanıldı ve bu operasyonların amacı, asıl olmayan İHA’ları kullanarak düşmanı aldatmak ve düşmanın savunma sistemini meşgul ederek onları kandırmaktı.
 
İkinci olarak: Yemen Silahlı Kuvvetleri, operasyonun tüm detaylarını koruyor ve tüm detayları gereken zamanda ifşa edecek.
Düşman, operasyonu küçümsemeye ve bu operasyonun sonuçlarını küçük göstermeye çalıştı ancak her geçen gün ekonomisinde ve bölgedeki ve dünyadaki konumunda kayıplar yaşamaya devam ettiğini de itiraf ediyor.
Suudi düşman ve onunla birlikte Amerika, Yemenlilerin yeni denklemleri karşısında kalmamak için herkes için çok açık olan Yemenlilerin imkân ve kapasitesi gerçeğinden kaçıyor.
Yeni Yemen, bütün saldırılara iki katı karşılık verebilir ve düşmana kendi toprakları içinde tokat vurabilir. Bu düşman, Yemenlilerin kanını ve canını küçümsemiş, Yemenlilerin köy ve şehirlerini bombalamış, yıkmış ve yakmıştır. Bugün bu düşmanın petrol tesisleri yanmaktadır ve onların işgal ve saldırılarının devam etmesi halinde daha fazla önemli ve stratejik hedefleri ve tesisleri yanacaktır.
 
Halkımız asla sessiz kalmayacaktır, bugün liderimiz Abdülmelik Bedreddin Husi’nin sözlerini hatırlıyoruz ve o defalarca işgalci ülkeleri uyarmış ve açıkça onlara şunu söylemiştir: ‘ Yemen halkının açlıktan ölmesine asla izin vermeyeceğiz, biz düşmanla iş birliği yapan münafık dünyaya, bizim halkımızın açlıktan ölmediğini ve ölmeyeceğini söylüyoruz ve bütün araç ve teçhizatla, komplocu işgali kuvvetlerle mücadele edeceğini ve halkımızın kendilerini savunmak olan meşru haklarını kullanacağını söylüyoruz.
Bugün, özellikle Suudilerin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin saldırı ve cinayetlerine cevap verme konusunda Yemen’in hakkını destekleyen duruşlar olmak üzere dünyadaki bazı duruşlar takdire şayandır. Özellikle İran ve Türkiye’nin duruşunu hatırlatıyoruz ve yine Yemen’deki insani boyutu dikkate alan duruşu ve sizlerde bu duruşlara tamamen şahit oldunuz.
 
Yemen Silahlı kuvvetleri bugün bütün gücü ve onuruyla, işgalci koalisyon ve bu koalisyonun kuvvetleri karşısında durmaktadır. Silahlı Kuvvetler, başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere saldırıların devam etmesi halinde istisnasız olarak işgalci ülkelere derhal cevap vermekte tereddüt etmeyeceklerini vurgulamaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri rejimine, onlara ağır bir maliyet dayatmak için sadece bir operasyonun yeterli olduğunu ve bu operasyonun onları pişman edeceğini söylüyoruz. Yemen liderinin emir vermesi halinde Yemen Silahlı Kuvvetleri bu operasyonları önümüzdeki günlerde ve haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri’ne karşı gerçekleştirecektir.
 
Evet, böylesi bir operasyon Birleşik Arap Emirlikleri’ne yüksek maliyetler getirecektir, bugün ve ilk kez, BAE’de, Abu Dabi ve Dubai dahil olmak üzere onlarca hedefimiz olduğunu ve herhangi bir zamanda buraları hedef alabileceğimizi ve Yemen’in bugün daha güçlü ve iddialı olduğunu ve tehditlerden asla korkmadığını vurguluyoruz. Düşmana saldırılarını durdurmalarını, Yemen’den el çekmelerini ve böylece Yemen’de güvenliğin sağlanacağını söylüyoruz. Eğer, bizim bir İHA’mız karşısında bile dayanamayacak tesislerinizin ve kulelerinizin sağlığını ve ayakta kalkmasını istiyorsanız, Yemen’i terk edin ve buradaki konuları Yemen’in kendi halkına bırakın.
 
Bu uyarıyı her zamankinden daha ciddiye alın, saldırıları durdurmak için kapsamlı ve benzersiz operasyonlar yürütmek için her zamankinden daha fazla kararlıyız, çünkü halkımızın kanı değerlidir, Yemenlilerin kanı asla boşa gitmeyecek, çocuklarımız asla kuşatmanızdan dolayı ölmeyecektir. Büyük ve değerli insanların, mücahitlerin ve inananların, İslam ve iman milletinin çektiği acılara son vermek için silahlı kuvvetlerde elimizden gelen her şeyi yapacağız.
İşgalci ülkelerin Amerika ve Avrupa silahlarına ve şartlarına dayanmaları ve güvenmeleri başarısız olmuştur. Çünkü bizim hiçbir İHA’mızla mücadele edip onları düşüremiyorlar.’
 
Cizan’da bir Suudi askeri öldürüldü
Yemenli askeri bir kaynaktan nakledilen diğer bir haber ise şu; bir Suudi askeri Cizan’da hedef alındı. Bu kaynak, Suudi askerin Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Cizan’da bulunan el-Khube’nin doğusundaki keskin nişan operasyonlarında öldürüldüğünü belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2019 10:04 - 669 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım