Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Taliban'dan ABD'ye F-35 Konusunda Uyarı
Taliban hareketi, Amerika'yı, Afganistan'da F-35 savaş uçaklarını kullanılma halinde bunun Afganistan'da güvensizlik ve savaşın daha da şiddetleneceği konusunda uyarıda bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2018 08:47 - 438 Okunma
Taliban, dün yayınladığı bildiride, Amerika'nın yeni silahlarının ve askeri yolla çözüm mantığının Afganistan'da sorunu asla çözemeyeceğine vurgu yapılırken bu yöntemin Taliban'ın mücadelesini de kıramayacağı kaydedildi.
 
Amerika'nın askeri yöntemde ısrar ettiğinin en bariz örneğinin Amerika'nın Afganistan'da yeni gelişmiş askeri teçhizatları kullanmasında görüldüğünü bildiren Taliban bildirisinde, Amerika'nın tarihin en uzun savaşı olan Afganistan'da halen gerekli dersi almadığı hatırlatıldı.
 
Taliban bildiride, Amerika'nın Taliban'ı sindirmek için bütün askeri gücünü kullandığını ve hatta siyasi yollara da başvurduğu ama bu zamana kadar bu siyasetlerinde yenilgi aldığına yer verildi.
 
Amerika'nın gelişmiş F-35 modeli savaş uçakları Afganistan'da ilk kez geçen perşembe günü Taliban mevzilerini hedef almıştı.
 
ABD'li üç savunma bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgilere göre, ABD ordusunun F-35 müşterek saldırı jeti, Perşembe günü ilk hava akını görevini gerçekleştirdi. 
 
Söz konusu saldırının Afganistan’da bir 'Taliban hedefine' yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıda F-35’e USS Essex saldırı gemisinden havalanan Deniz Piyadelerine ait hava araçları eşlik etti.
 
Deniz Piyadeleri şu açıklama ile saldırıyı duyurdu: “Görev çerçevesinde F-35B, alan temizleme operasyonlarına destek amacıyla bir hava saldırısı ifa etmiş olup, saldırı sahadaki komutan tarafından başarılı olarak teyit edilmiştir.”
 
F-35 jeti, insanlık tarihinin en pahalı silah sistemi olarak kayıtlara geçti. Göreve hazır hale gelene kadar geçirdiği geliştirme sürecinde birçok nedenden dolayı sürekli gecikme yaşanan jet ilk defa sahada kullanılmış oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2018 08:47 - 438 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım