Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Taliban'la Türk Askeri Savaşsın
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2012 11:58 - 1041 Okunma

 

Genelkurmay Başkanı Dempsey'i Ankara'ya gönderen ABD, 24 saat istihbarat verme karşılığında Türkiye'ye 'Afganistan'da Taliban'la siz savaşın. El Kaide'siz Suriye için devreye girin' teklifini sundu. Türkiye'yi bölgesinde bataklığa sürükleyecek bu iki öneri, Ankara'da kabul edilemez bulundu.
 
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in, sürpriz Türkiye ziyareti üzerindeki sır perdesi aralandı. Söz verdiği halde PKK'ya karşı anlık istihbarat paylaşımını yıllardır işletmeyen ABD'nin Dempsey'i Türkiye'yi bölgesinde tuzağa düşürecek iki teklifle Ankara'ya gönderdiği ortaya çıktı. Dempsey'nin ziyaretinin özellikle Afganistan odaklı olduğu öğrenildi.
Dempsey ise ABD'nin bataklığa saplandığı ve Taliban'ın son dönemde artan eylemleri nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği Afganistan konusunda Türkiye'den yardım istedi. Dempsey'in görüşmede Türkiye'nin Afganistan'da operasyonel anlamda yönetimi üstlenmesini talep ettiği öğrenildi. ABD eski Savunma Bakanı Robert Gates'in de geçtiğimiz yıllarda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e mektup göndererek, Türkiye'nin Afganistan'da teröristlere karşı savaşta 'daha fazla rol oynamasını' istediği iddia edilmişti.
 
NATO STRATEJİSİYLE EŞZAMANLI
 
NATO'nun Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) bağlı 51 askerinin Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinden sonra strateji değiştirdiği iddia ediliyor. Ülkedeki güvenliği Afgan kuvvetlerinin sağlaması hedefleniyordu. Ancak yaşanan bu son olay nedeniyle, birlikte devriye gezen NATO ve Afgan güçlerinin bundan sonra sadece çok büyük operasyonlarda birlikte çalışması sağlanacak. NATO'nun böyle bir strateji değişikliğine gittiği günlerde Türkiye'ye gelen bu teklif büyük dikkat çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2012 11:58 - 1041 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım