Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tarihi Sevdiren İnsana Veda
Topkapı Sarayı Müzesi başkanı İlber ORTAYLI’ya Veda
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 13:09 - 1389 Okunma

 

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya İstanbul Mecidiye Köşkü’nde bir veda kokteyli düzenlendi. Topkapı Sarayı Müzesi’nde yedi yıldır sürdürdüğü görevinden emekli olan Ortaylı için düzenlenen veda kokteyli’ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile sevenleri katıldı.
 

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı İlber Ortaylı'nın müzedeki görevinin sona erdiğini belirten Günay İlber Ortaylı ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay veda konuşmasında Ortaylı ile yaptıkları, yapacakları birçok şey olduğunu kaydederek bu mekânlardaki çalışmaların hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. Topkapı Sarayı'nın dünya tarihinin müstesna mekânlarından birisi olduğunu ifade eden Günay, “Bu mekan, taşıdığı tarihsel öneme uygun bir değerlendirme içinde değildi. Tarihi mekana, bir imparatorluk merkezine yakışmayan işgaller vardı. Bunların hepsinden kurtulduk. Adım adım iyileştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
 
Mecidiye Kuleleri'nde çalışıldığını, bu yaz sonunda tadilatın biteceğini anlatan Günay, yakında Mecidiye Köşkü'nün de restorasyonunun başlayacağını belirtti. Ortaylı'nın alanındaki başarısına da değinen Bakan Günay, onun ilminin Türkiye sınırları dışında da bilindiğini vurguladı. Zaman zaman ülkemizi içeride ve dışarıda temsil etme görevini kendisinden rica edeceklerini söyleyen Günay, Ortaylı’nın son zamanlarda Topkapı Sarayı'nı dünyanın gündemine getirecek olan önemli adımları attığını ifade etti.
 

Topkapı Sarayı ile dünya müzelerinin ortak sergilerinin de çok önemli olduğuna işaret eden Günay, Ortaylı'dan bundan sonraki dönemde de yardım isteyeceklerini söyledi.
 
 
Prof. Dr. İlber Ortaylı için ‘tarihi sevdiren insan’ denildiğini hatırlatan Bakan Günay, tarih bilimini büyük ölçüde popülerleştirdiğini belirttiği Ortaylı’ya kendisi ve Bakanlığı adına iki ayrı hediye takdim etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 13:09 - 1389 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım