Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tatar Müftüsüne Suikast
Suikast bilgisine 1 milyon ruble ödül
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2012 09:49 - 1569 Okunma

Tataristan Müftüsüne Suikast Girişimi 

Çarşamba sabahı, otomobilin patlamasıyla Tataristan müftüsü İldus Fayzov yara alırken, Tataristan Müslüman Ruhani Kurulu’nun bir başka üst düzey üyesi Valiulla Yakubov evinin yakınında kurşunlanarak öldürüldü. Her iki din adamı da geleneksel İslam yolunu tercih ediyorlardı ve Tataristan’da dini aşırılıklarla mücadeleleriyle tanınıyorlardı.

Savcılar, Tataristan Müftüsüne saldırı ve vekilinin öldürülmesiyle ilgili birkaç seçenek üzerinde duruyorlar. Ancak savcılar, esas nedenin dini yetkililerin görevleriyle ilgili olduğunu düşünüyorlar. Gözlemciler, yaşananların yeraltındaki Vahhabiliğin meydan okuması olarak değerlendiriyorlar. Ancak olayların, hac ziyaretlerinde yeni uygulamalarına karşı hacıların itirazlarıyla ilgili olabileceği de düşünülüyor.

Rusya Başkanı Vladimir Putin, kolluk kuvvetlerinin Kazan’da Müslüman dini yetkililere karşı suikastın sorumlularının bulunması ve cezalandırılması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı konusunda vatandaşları temin etti. Putin, Kazan’da meydana gelen olağanüstü olayların, ülkedeki durumun ideallikten uzak olduğunun göstergesi olduğunun altını çizdi.

 

Dün Tataristan belediye birimleriyle acil bir video konferansı gerçekleştiren Tataristan Başkanı Rustam Minnihanov, Tataristan Müftüsü İldus Fayzov’a suikast ve onun yardımcısı Valiulla Yakupov’un öldürülmesi ile ilgili bilgi verenlere 1 milyon ruble ödül verileceğini açıkladı.

Minnihanov, ayrıca Tataristan yönetimi ve güvenlik birimlerinin ekstremizmin (aşırılık) artmasına yardımcı olanlara karşı en katı önlemlerin alınacağını söyledi ve “Tataristan her zaman geleneksel İslam’a uydu ve bu ileride de böyle devam edecek. Ekstremizmin oluştuğu bölgelerdeki idari yöneticiler de cezasız kalmayacaktır” sözlerini sarfetti.

Dün sabah Kazan’da kimlikleri bilinmeyen kişiler direksiyon başında Tataristan Müftüsü İldus Fayzov’un bulunduğu Toyota Land Cruiser marka otomobile karşı bombalı saldırı düzenledi. Bu saldırı sonrası Tataristan Müftüsü iki ayağı kırıldı ve çeşitli yerlerden yaralandı. O, Cumhuriyet Merkez Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada kendisine ameliyat yapıldı ve doktorlar, şu anda durumunun sabit ve istikrarlı olduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdiler.

Neredeyse aynı anda şehrin diğer bir kısmında trajik bir olay daha yaşandı. Kimliği bilinmeyen bir kişi, evinden çıkan 64 yaşındaki eski Tataristan Müftü Yardımcısı Valiulla Yakupov’a silahla ateş açtı. Yakupov, hastaneye kaldırılmadan aracının içerisinde yaşamını yitirdi.

Gerçekleşen bu olaylar sonrası Kazan güvenlik birimleri şehirdeki güvenlik önlemlerini arttırdılar.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2012 09:49 - 1569 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım