Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Temel Karamollaoğlu: Türk, Kürt ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz
Sakarya il kongresine katılan Saadet Lideri Karamollaoğlu, "Türk olmayı, Kürt olmayı ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2018 08:02 - 2238 Okunma

Sakarya İl Kongresi'ne katılan Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 Karamollaoğlu, “Biz ülke sorunlarına yönelik bizim gibi düşünmeyenlere düşmanlık beslemeyiz. Onları görmemezlikten gelmeyiz. Biz farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Farklılığın olduğu yerde aklın ve düşünmenin daha çok kullanıldığına inanıyoruz” dedi.
   
 ABD’nin BOP’u uygulamasının önüne geçmek için kucaklaşmak ve kardeşliğimizi artırmaktan başka yol olmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “Türk olmayı, Kürt olmayı ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz. Kenetlenmeliyiz. Aramıza ekilen fitneleri ortadan kaldırmalıyız. Küresel emperyalizme karşı dik durmalıyız. Böylece oyunlar ile, hesaplar ile mücadele edebiliriz.” şeklinde konuştu.

 KARDEŞLİK İÇİN ADALET SAĞLANMALIDIR

 Kardeşliği tesis etmenin en önemli yolunun ise adaletten geçtiğine işaret eden Karamollaoğlu, şu an Türkiye’nin her geçen gün adaletten uzaklaştığına değindi. Karamollaoğlu, “Doğru ile yanlışı ayırt edemiyoruz. Ancak bu durumu ‘kurunun yanında yaş da yanar’ diyerek geçiştiremeyiz. Çünkü artık Meclis ve mahkemeler neredeyse ortadan kaldırılıp devlet KHK’lar ile yönetiliyor. Böyle bir hukuk devleti olur mu?” dedi.

 HÂLÂ EKONOMİ POLİTİKALARINDA IMF’YE UYUYORLAR

 Hükümetin ekonomi politikalarının artık duvara çarptığını belirten Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bir hükümet vatandaşlarının maddi ihtiyaçlarını gideremiyorsa, istihdamını sağlayamıyorsa, ülkeyi borca mahkûm ediyorsa o ülke ekonomide duvara toslamış demektir. Bunları söyleyince şöyle diyorlar, ‘Türkiye’nin IMF’ye hiçbir borcu yok. Tamam doğru, yalnız hükümet hâlâ, ekonomi politikalarını, borçlanma politikasını IMF’nin koyduğu kurallara göre yönetiyor.” Tarım politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, “Gıda ekonominin ve insan hayatının bir numaralı meselesidir. Ancak bugün tarımda dışa bağımlı hale geldik. Tarlalarımızda, meralarımızda üretim yapmak ve dünya ile rekabet etmek için de girdileri ucuz tutmak, çiftçinin yükünü hafifletmemiz gerekirken, onlar ne yapıyor? Elin çiftçisinin buğdayını, hayvanını Türkiye’ye getiriyor. Kendi besicisi ile rekabet ediyor. Belini büküyor.” diye konuştu.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2018 08:02 - 2238 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım