Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör Konusunda Birlikte Çözüm Üretelim
Cumhurbaşkanı Buluşmayı ve Önerileri Olumlu Buluyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-06-2012 14:01 - 950 Okunma

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekçekleştirdiği terör zirvesini değerlendirdi. Amaçlarının soruna hep beraber çözüm üretmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, MHP'yle yer ve ortam olursa görüşmeye hazır olduklarını duyurdu.

"İsme Takılmayın, İsmi Siz Koyun"

Kılıçdaroğlu, "Demokrasi bir çatışma rejimi değildir. Eğer bir ülkenin temel sorunlarından birisi 35 yıldır çözülmüyorsa birileri yol haritası. Yol haritamızı önlerine koyduk. Bazı siyasal partiler belli isimlere takılıyorlar. İsmine takılmayın, ismi siz koyun. Artık kafalardaki dar kalıpları yıkmalıyız. Biz sorunlara insan merkezli bakıyoruz" dedi.

"Şehit Annelerine Söz Verdim"

Sorunun çözümü konusunda kendisinin şehit annelerine söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şehit binbaşının babası 'Niye bu sorunu çözmüyorsunuz?' diye bana sordu. Ben de söz verdim. Bütün şehit ailelerin ortak bir cümlesi var. 'İnşallah son olur. Benim oğlum öldü başkalarınınki ölmesin' Neden parlementoda uzlaşma arıyoruz. Çünkü bu sorun ülkenin ortak sorunudur. Hep beraber bu soruna çözüm aramalıyız." 

MHP’nin Eleştirilerine Cevap Verdi


CHP Lideri, kan ve terör üzerinden siyaset yapılmanın yanlış olduğunu ifade ederek, terörün ülkenin ulusal sorunu olduğunu vurguladı. Bu nedenle sorunun çözümü için en uygun yerin Parlamento olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, MHP’nin ‘Akil Adamlar’ eleştirisine de cevap verdi.

“Kürt Sorunu Yerine Terör Sorunu da Diyebiliriz”

CHP Genel Başkanı, “ ‘Akil adamlar’ sözüne takılıyorlar. ‘Efendim bu söz Öcalan'ın sözü’ diyorlar. Sorun isimlerde değil. İsterseniz akil adamlar demeyiz, kanaat önderleri deriz. Kürt sorunu ismini beğenmiyor musunuz? Onu da değiştirebiliriz. ‘Terör sorunu’ da diyebiliriz. Önemli olan isimler değil bir araya gelebilmemiz. İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde siyasi amaçlar gütmüyoruz. Çağrımızı herkese yapıyoruz. MHP'ye de yapıyoruz, BDP'ye de yapıyoruz. Parlamento dışındaki partilere de çağrıda bulunuyoruz. Bizim yol haritamız bu.”

“Bahçeli İle Görüşebiliriz”

Kılıçdaroğlu, “Yeri ve ortamı olursa MHP Lideri Bahçeli ile görüşebiliriz" dedi. 

Cumhurbaşanı Abdullah Gül Görüşme Taktire Şayan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun terör zirvesi ile ilgili, "Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır" dedi. Cumhurbaşkanı, Ağrı'da gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ağrı'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk soru, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen terör zirvesine ilişkindi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bu meseleleri görmezden gelemeyiz. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, ortak sahipleriyiz. Bunları ayrıştırıcı değil, birleştirici unsur olarak görmeliyiz. Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Bir kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin bir araya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum" dedi. 

MHP Liderinden Açıkama

CHP, Terör sorununun çözümü konusundaki teklif paketini Başbakan Erdoğan'a sunmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yazılı bir açıklama ile değerlendirme geldi.

Bahçeli, girişimin CHP'den geldiğini hatırlattı, "CHP'nin yanlış tespit ve içine girdiği tehlikeli ve tereddütlü teşhis karmaşası, bölücü terör yerine sözde Kürt sorununun tekrar ön plana geçmesine neden olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Kürt kökenli kardeşlerimiz sorun değil, Türk milletinin şerefli ve onurlu mensuplarıdır." vurgusunu yapan Bahçeli, "Siyaset kurumunun temsilcileri, eğer bir araya gelecekse, bu etnik bölücü terörün kökünün kazınması amacına dönük olarak gerçekleşmelidir." dedi.

Bahçeli, CHP'nin teklif paketine , "Bu durum ışığında partimizin sözde Kürt sorunu dâhilinde CHP ile görüşmesi,asla söz konusu olmayacaktır." sözleriyle kapıyı kapattı. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-06-2012 14:01 - 950 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım