Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör örgütü IŞİD internetten insan avlıyor
Terör örgütünün arkasında gizli eller var
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-11-2014 07:02 - 1006 Okunma

  Yüzleri maskeli, siyah giysiler giymiş silahlı dokuz adamı IŞİD'e bağlılık yemini ederken gösteren bu videonun görüntü kalitesi izleyenleri şaşkınlığa düşürecek cinsten. IŞİD'in yayınladığı birçok video teknik açıdan neredeyse profesyonel müzik videoları ve Hollywood filmlerini aratmıyor.

"El Kaide'nin Alman Savaşçıları" adlı kitabın yazarı İslam Bilimci Guido Steinberg, IŞİD'in başından beri kullandığı medya materyalleri konusunda çok titiz olduğunu belirtiyor. Steinberg, "Örgüt, medya faaliyetleri konusunda hep çok profesyonel bir çizgi izledi. 2013 yılından bu yana yabancıların büyük bölümünün diğer gruplar yerine IŞİD'i tercih etmesinin nedenlerinden biri elbette bu" diyor.

IŞİD'in çoğunlukla kişisel bağlantılar sayesinde bünyesine yeni isimler kattığını kaydeden Steinberg, ancak örgütün büyümesinde sosyal medyanın yerinin de yadsınamayacağına işaret ediyor.

İslam bilimci "Büyük ihtimalle 2011 yılında hazırlanmış bir video var. O zamandan bu yana sosyal medyada diğer terörist gruplara üstünlük sağlamış durumdalar. Sosyal medya, kontrolü çok güç olduğundan dolayı terörist organizasyonlara açık bir avantaj sağlıyor" açıklamasını yapıyor.

Önlemler yetersiz kalıyor

Son dönemde IŞİD'in videoları ve bu videolara giden linkler çok kısa süreler içinde kaldırılmaya başladı. Ancak bu durum IŞİD'in internet propagandasını durdurmak için yeterli değil.

Örgüt, bir ana internet sitesi ve ona bağlı binlerce sayfa üzerinden propagandasını sürdürüyor. Sesli mesajlar, fotoğraflar, özel olarak kurgulanmış ya da şiddet sahneleri içeren İngilizce altyazılı videolardan oluşan içerik neredeyse dakikada bir güncelleniyor.

IŞİD'in ele geçirdiği her bölgenin kendi yerel haber kanalı bulunuyor. İçerikler Arapça. Adeta cihatçılar için uzaktan eğitim imkanı sunan bu internet portalına hala rahatça erişim sağlanabilmesi ise dikkat çekici bir durum.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-11-2014 07:02 - 1006 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım