Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Trablus’tan el-Enbar’a Uzanan Hatta Terör Ekseni Kuruluyor
Fransız Le Figaro gazetesinin Suriye’deki silahlı gruplara “insani yardım” adı altında mali destekte bulunan Katarlı bir işadamının ismini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 09:21 - 1034 Okunma

 

El Alem televizyonunun haberine göre Fransız Le Figaro gazetesi, Katarlı Abdurrahman en-Nuaymi adlı bir işadamının savaş için Suriye’ye militan sevk eden silahlı gruplara insani yardım adı altında maddi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Lübnan’ın Trablus kentinden Suriye’ye nasıl silah ve militan gönderildiğine ilişkin bir habere yer veren gazete, Fransız vatandaşı olan beş militanın Beyrut havaalanından Lübnan’ın kuzeyine geçerken Lübnan istihbaratı tarafından teşhis edildiğini ve tutuklanan şahısların Fransız konsolosluğuna teslim edildiğini bildirdi.

Suriye ordusunun bir süre önce de dışarıdan gelen bazı militanları ölü olarak ele geçirdiğini belirten gazete, Suriye ordusu tarafından Humus’un Baba Amr bölgesinde öldürülen militanlardan üçünün Tunuslu, Mısırlı ve Ürdünlü, diğer üçünün ise Fransız, Belçikalı ve İngiliz olduğunu yazdı.

Le Figaro, Suriye güvenlik güçlerine karşı savaşan yabancı militanlar içerisinde sayıca en fazla olanın Katar tarafından desteklenen Libyalılar olduğunu belirtrek bunlarla birlikte olan Lübnanlı, Suudi Arabistanlı, Kuveytli, Pakistanlı ve Cezayirlinin de Türkiye sınırındaki bir köyde bulunduğunu bildirdi.

Iraklı bir grup militanın sınırdan sızma girişiminin Suriyeli aşiretler tarafından önlendiğini de belirten Le Figaro, Katarlı Abdurrahman en-Nuaymi adlı bir işadamının Lübnan’ın Trablus kentinde bulunan silahlı gruplara insani yardım adı altında maddi destekte bulunduğunu açıkladı.

Le Figaro Trablus’taki görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde intihar saldırılarında bulunan militanların ailelerine büyük miktarlarda paralar verildiğini, Suriye’ye savaşmak için giden her selefi militana da ayda 200 dolar ödendiğini yazdı.

Le Figaro, haberinde Lübnan’ın kuzeyinden Irak’ın el-Enbar iline kadar uzanan bir hatta bir terör ekseninin oluşmakta olduğunu ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 09:21 - 1034 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım