Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Trump'ın Direktifi ile Suriye'ye Saldırı Başladı
Amerika başkanı Donald Trump'ın yerel saate göre dün akşam muhabirlere yaptığı açıklamada Suriye'ye saldırı emrini verdiğini duyurdu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-04-2018 09:15 - 511 Okunma
Amerika başkanı Donald Trump, Suriye'ye saldırıların Fransa ve İngiltere ile ortaklaşa başladığını belirtti. Bu arada haber kaynakları Suriye'de yoğun patlama seslerinin duyulduğunu belirttiler. 
 
Amerika başkanı Suriye'ye saldırı için Britanya ve Fransa'nın da kendilerine eşlik ettiklerini söyledi.  Trump Amerika saldırılarının Suriye'de belirli mekanları hedef aldığını, saldırıların Suriye kimyasal silahlarına yönelik olduğunu iddia etti.
Britanya başbakanı Theresa May de silahlı kuvvetlerine koordine edilen saldırılarda Suriye hükümetinin kimyasal silahları kullanmasını durdurmaya izin verdiğini söyledi. 
 
Britanya başbakanı Suriye'ye karşı askeri saldırının alternatifi olmadığına işaretle, saldırıların Suriye ile sınırlı ve güdümlü olduğunu bölgede gerginliği tırmandırmayacağını iddia etti.
Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Fransa ordusunun Suriye'ye saldırı emrini verdiğini, Suriye'ye saldırının Şam yönetimin kimyasal silahları üretme kabiliyetlerini hedef aldığını iddia etti.
 
Bir Amerikalı yetkili bu bağlamda yaptığı açıklamada Amerika'nın bu sabah Suriye'ye yönelik saldırıda birkaç hedefi amaçladığı, saldırıda Tomahawk Cruise füzeler kullandığını belirtti.
Bu arada Suriye Televizyonu da verdiği haberde Suriye ordusunun hava savunma sistemleri ile Amerika, Fransa ve Britanya'nın ortak hava saldırısına karşı koyduğunu ilan etti. 
Bazı haber kaynakları saldırılarda Şam'ın Meze havaalanı, Şam'da Barze araştırma merkezi, Jamraya ve Masyaf bölgelerin Amerika füzelerine hedef olduğunu belirttiler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-04-2018 09:15 - 511 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım