Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TSK: Afrin'in kent merkezi kuşatıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 20 Ocak'tan beri devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kent merkezinin kuşatıldığını duyurdu. "Kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi" denilen TSK açıklamasında hava ve kara harekatının planlandığı şekilde devam ettiği de belirtildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2018 11:33 - 1213 Okunma

Afrin'de son durum! TSK: merkez çember içinde Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana 3393 terörist etkisiz hale getirilirken, Afrin kent merkezi de kuşatıldı. Mehmetçik, kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkânı sağladı

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarıyla sürdürüldüğünü, harekâtın planlama ve icrasında yalnızca teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını belirtti. Genelkurmay açıklamasında, "Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekât için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" denildi. Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı" ifadesi kullanıldı. Siviller için güvenli koridor imkânı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkânı sağladı.

TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı. Mağaracık ve Dermeşkanlı'yla 177'si köy, 37'si kritik nokta olmak üzere toplam 214 bölge kontrol altına alınmış oldu. Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezlerinde kontrol sağlandı. Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor.

Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esad yönetimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor. Şırnak'tan Afrin'e dualarla uğurlandılar Şırnak'ta Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığında görevli 600 asker ile 60 güvenlik korucusu, Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere törenle bölgeye gönderildi.

Asker oğlunu uğurlamak için törene katılan Abdullah Polat, "Allah yollarını açık etsin, sağ salim geri dönmelerini nasip etsin. Şunu herkes bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse bölemeyecek, güçleri de yetmeyecek. Allah'a emanet olsunlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından askerler komando andı okudu, dualar edildi, kurban kesildi. Komandolar "Düğüne gidiyoruz, kimse bizi merak etmesin" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2018 11:33 - 1213 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım