Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TSK Afrin'e havadan bildiri attı
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3530 terörist etkisiz hale getirildi.TSK, Afrin halkına yönelik iki dilde hazırlanan bildirileri havadan attı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-03-2018 08:46 - 430 Okunma

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530 oldu.
9 köy ve stratejik 3 tepe ele geçirildi

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Şeyh Bilal, kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Küçük Meydan, güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801, 524 ve 544 rakımlı tepeleri YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

TSK ve ÖSO, Afrin'in Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köylerini de teröristlerden temizledi.

Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 9'a yükseldi.

Harekatta kontrol altına alınan bölge sayısı 217'si köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 261'e ulaştı.

Sivilleri hedef alan terör mevzileri imha edildi

Öte yandan terörden temizlenen bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere ateş açılan PYD/PKK mevzilerinin ÖSO tarafından vurulma anı AA kameralarına yansıdı.

Şeran beldesinde TSK ve ÖSO'nun terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere bölgeyi terk etmelerini engellemek için teröristler tarafından ateş açıldı. Yaya ve araçla kaçmaya çalışan sivillerin hedef alınması üzerine TSK ve ÖSO sivillerin zarar görmemesi için terör mevzilerini karşı ateş altına aldı.

Sivillere ateş açan teröristlerin bulunduğu mevziler, TSK tarafından tespit edildikten sonra bölgeye ulaşan ÖSO'ya bağlı birlikler tarafından uçaksavar ve roketlerle imha edildi.

Terör bölgelerinden kaçan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller, TSK ve ÖSO tarafından karşılanarak güvenli bölgeye yerleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı da terörden kaçan sivillere gıda yardımında bulundu.

ÖSO komutanlarından Yüzbaşı Ebu Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin koordinasyonunda, terör bölgelerinden kaçmaya çalışan sivilleri hedef alan Afrin'in ön hatlarındaki PYD/PKK unsurlarının tespiti ve imhası için operasyon gerçekleştirildi." dedi.

TSK'dan Afrin halkına çağrı

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin halkına yönelik iki dilde hazırlanan bildirileri havadan attı.

TSK'nin sosyal medya hesabından da paylaşılan ve "Afrinli Kardeşlerimiz" hitabıyla başlayan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler. Teröristlere 'dur' demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT Radyosunu dinleyin."
"Sana uzattığımız ele güven"

TSK'nin, Afrin'deki teröristlere "teslim olun" çağrısında bulunduğu diğer bildiriye ise "Terör örgütü içinde yer alanlar" ifadesiyle başlandı.

Bildiride şunlara yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri barış, huzur ve güven getirmek için Afrin'dedir. Seni asılsız ve boş vaatlerle kandıranların oyununa gelme, aldanma. Seni öne sürenler Afrin'den kaçıyor, en güvenli, en iyi şartlarda yaşamaya devam ediyor. Seni kullanan eli kanlı terör örgütünden uzak dur. Sana uzattığımız ele güven. Türkiye'nin adaletine güven. Türk Silahlı Kuvvetlerine güven. Gel teslim ol. Afrin'de huzur ve barış dolu bir gelecek seni bekliyor."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-03-2018 08:46 - 430 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım