Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz Erbain 2018 Konuşması
Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2018 13:17 - 893 Okunma
Değerli protokol salonumuzu dolduran bacılarım kardeşlerim Cem Tv ekranları başında bizleri izleyen değerli canlar hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Allah Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.a) eliyle sizleri mükâfatlandırsın. Biz efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a) ile ve hanedanıyla hemhal olmak üzere burada toplandık. Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.a) en değerli ashabından olan Cabir in başlattığı bir harekettir.
 
Yine bacılarım Allah sizleri Hz. Fatıma'nın şef atından ayırmasın. Ehl-i Beyt aşkı ile bayrağı elinizde bulunduruyorsunuz. Sevgili dostlar ben 40 Yıldır bir şeyi anlatmaya çalışıyorum ama bakıyorum ki, yalnız kaldığım için muvaffak olamadığımı görüyorum. İmam Hüseyin (a.s) savaşmadı İmam Hasan'ın (a.s) barışına sadık kaldı. İmam Hasan'ın (a.s) şehadetinden sonrada sadık kaldı ve yine de savaşmayacaktı eğer ona zalim diktatör biatı diretmeseydi İmam Hüseyin (a.s) savaş çıkarmaktan yana değildi. İmam Hüseyin (a.s) barışın temsilcisidir. 
 
Son nefesine kadar barışı temsil etmiştir. Ümmet arasında barış demiştir. Ama karşı taraf bana diz çöküp biat edeceksin ya da öldürüleceksin başka yol yok dedi. İmam Hüseyin (a.s) biat etse miydi Yezid'e  Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.a) ashabını katleden, Kıblemizi yakıp, yıkan Yezid'e biat etse miydi diyorsunuz? Hala Yezid'i savunanlar Medine işgalinde tecavüze uğrayanlardan doğan soysuzların devamıdır. Yezid'i hala savunanlar varsa Allah onları Yezid ile haşr etsin. Biz milletçe ve devletçe oldu olası bu topraklarda İmam Hüseyin (a.s) tarafında olmuşuzdur. Sünni ve Alevi'siyle top yekûn İmam Hüseyin'in (a.s) yanında yer almışıdır. Bu ülkede bir tane Yezit bulamazsınız. Ama milyonlarca Hüseyin bulabilirsiniz her ailede. Allah bu milleti kâfirin ve zalimin karşısında diz çöktürmesin. Bizi devletsiz, bayraksız ve vatansız bırakmasın. Onun için bazen ya Hüseyin’i olmanın yanında hani Hasan da var. Onu unutmayalım o barışçı idi denilmekte, sanki İmam Hasan barışçıl, İmam Hüseyin de savaştan yana, vallahi bu böyle değildir. 
 
12 İmamın hepsi de barıştan yanadır. Hepsi onurdur Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a)  Kur’an terbiyesiyle yetiştirmiş Kuran’ı en iyi anlayan Kur’an’dan ayrılmayan bir hanedandır. Aşura ‘dan sonra Erbain’nin kahramanı Hz. Zeyneb (sa) dır.  İmam Hüseyin (a.s) yareniyle beraber altı aylık yavrusuna kadar susuz bırakılarak biat etmesi istenildi direnci kırılsın biat etsin diye olmadı. İmam Hüseyin'den (a.s) sonra vasisi Hz. Zeynep’tir (sa) vasiyetini ona etti. Erbain’e kadar olan süreçte Hz. Zeyneb (sa) 'dir. Hz. Zeyneb (sa) bir kadın olarak tüm baskılara göğüs gerdi.
 
Hz. Zeyneb (sa) atası Peygamber’in sünnetini ihya etmenin derdinde zalimin karşısında onurlu duruşunu gösterdi. Ubeydullah bin Ziyad öyle ki, bu konuşmalara karşı bu kibirli kadın da kim demek durumunda kaldı. Keza Şam’da Yezid dış temsilcileri toplanmış devlet erkânını ile birlikte onlara Peygamber hanedanına neler yaptığını göstermek için düzenlediği o törende Hz. Zeynep (s.a) Yezid i lafla öyle dövdü ki, Yezid teslim olmak durumunda kaldı. Âdete Yezid esir, Hz. Zeyneb (s.a) ise kahraman oldu. Ve yeryüzünde ilk Cem Evi Yezid'in sarayında oldu.
 
Hz. Zeyneb'in (s.a) konuşmasının bir paragrafında şunu diyor; “Ey Yezid elinden gelen ne varsa yap, bütün gücünü harca. Bizim adımızı batıracaksın, zikrimizi unutturacaksın. Bize gelen vahiyi yok edeceksin. Senin amacın bu ama Allah’a ant olsun ki, sen ne bizim zikrimizi unuttura bileceksin, bu ümmete nede bize gelen vahiyi unutturabileceksin bunu böyle bil.” Hz. Zeynep (s.a) haklı çıktı. Tarih boyunca ve yine biz burada milletçe Hz. Zeyneb (sa)’yı anıyoruz.  Hz. Zeynep (s.a) hep selamlanıyor Ehl-i Beyt hep selamlanıyor. 
 
İmam Hüseyin (a.s) ölüme gittiğini biliyordu neden ailesini de yanında götürdü?
 
O zamanda İmam Hüseyin (a.s) cevabını vermişti Allah onları esir olarak görmek istiyor neden? Çünkü şimdi anlıyoruz eğer orada İmam Hüseyin (a.s) ailesi olamasa Yezid Kerbela’yı her bireri kaçtı çalının arkasına geçtiler hepsini tavuk gibi boğazladık dedi ama Yezid i bile inandıramadı. Ama Hz. Zeyneb (sa) onlara güzelde cevabını verdi. İmam Hüseyin'in (a.s) kanının heder olmasına izin vermedi. İnanın ki Hz. Zeyneb de (s.a) İmam Hüseyin (a.s) ile birlikte ölürdü ama bir misyonu vardı. Tarihe gerçeğini anlatmak. Kerbela'nın gerçek tanığı olmak için ve görevini yerine getirdi tarihe çağlara mesajlarını doğru bir şekilde ulaştırdı. Selam olsun Hz. Zeynep’e (s.a)
 
Günümüze gelince, eğer gerçekten bazıları Vahabiz'mi Ehli Sünnet adına kucaklamak isterse Vahabizm bize getireceği en büyük bela en son yapılan saygısızlığı da gördünüz. Bizim ülkemizde bir gazeteciyi hunharca nasıl öldürdüler. Onlar Ehli Sünnet’in hiçbir mezhebine inanmıyor. Onlar İngilizler’in Osmanlıya karşı kurmuş oldukları bir komplonun ürünüdürler İngiliz uşaklarıdır. Onlar bizden değildirler.  Madem Sünni isen madem Hanefi isen İmamı Azam hazretleri İmam Zeyd'e biat ederek Yezid'le savaşanlara maddi katkıda bulunmuştur ve destek vermiştir. Perki sana ne oluyor hem Hanefi’yim diyeceksin hem de Emevi zihniyetini destekleyeceksin. Olsa olsa Vahabiz'min bütün dünyayı konuşturan veya susturan Petro dolarları kursağına inmiş haramzade olmuşsun. Yoksa Emevi'yi neden destekleyeceksin. İmamı Azamın karşı çıktığı cihat ettiği Emevi'yi neden destekleyesin. 
 
Biz neden bu anma merasimlerini yapıyoruz?
 
Önceliğimiz Kerbela’yı anlamaktır. Anlamdan yapılan hiçbir ibadetin değeri yoktur. Anlayacaksın 
Cabir İbn Abdullah el-Ensari de o Erbain’de Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.a) yakın arkadaşı olarak bize o mesajı verdi. İmam Hüseyin'in (a.s) ve yareninin yaptıklarından despotizmin, faşizmin, diktatörlüğün karşısında şahane direnişten razı olanlar İmam Hüseyin (a.s) ile beraberdir. Yezid'in yaptıklarına razı olanlar da Yezid ile beraberdir. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2018 13:17 - 893 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım