Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye'den Pakistan'daki saldırıya tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Pakistan'da Lunapark'a düzenlenen saldırıya tepki göstererek Türkiye'nin Pakistan'a desteğinin süreceğini vurguladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2016 08:16 - 816 Okunma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın Lahor şehrinde bir lunaparka, çoğu çocuk ve kadın 63 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili, "Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Pakistan'ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığı, saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilediği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur. Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için, terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır.
 
Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor'daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına, şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum."
 
DAVUTOĞLU: DESTEĞİMİZ SÜRECEK
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu da saldırıyı lanetleyerek, "Terörizmle mücadelede ülkemiz, kardeş Pakistan'a destek ve dayanışmasını kararlı şekilde devam ettirecektir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e gönderdiği mesajda taziyelerini iletti.
 
Lahor'da düzenlenen bombalı terör saldırısını lanetleyen Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Saldırıda hayatını kaybeden Pakistanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, tüm Pakistan halkına taziye dileklerimi iletirim. Terörizmle mücadelede ülkemiz, kardeş Pakistan'a destek ve dayanışmasını kararlı şekilde devam ettirecektir."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2016 08:16 - 816 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım