Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye Esad’lı Geçişe Onay Verebilir’
Eş-Şark el-Evsat gazetesi, Türkiye’nin durumu yeniden gözden geçirmesine neden olarak ‘Kürt tehdidi’ni ve Esad karşıtı politikalar nedeniyle çatışmaların başladığı günden bu yana Türkiye’nin çıkarlarına verilen zararı gösterdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2016 09:28 - 995 Okunma
Londra Merkezli Eş-Şark el-Evsat gazetesi çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Gazetede yayınlanan analiz haberde, Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın kısa süreli geçiş süreci  sırasında görevinde kalmasını onaylamaya eğilimli olduğunu yazdı.
 
Türkiye Dışişleri Bakanlığındna bir kaynağa dayandırdığı haberinde Eş-Şark el-Evsat gazetesi, Türkiye’nin Beşşar Esed’in geleceğiyle ilgili duruşundan vazgeçmeyeceğini, Esad’ın geçiş sürecinden sonra görevini bırakması gerektiğini düşündüğünü belirtti.
 
Haberde Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynağı, Rusya ve ABD gibi uluslararası güçlerin kararı onaylaması halinde, 6 ayı geçmeyecek geçiş dönemi sırasında Beşşar Esad’ın görevde kalmasını onaylayabileceklerini aktardığını iddia etti.
 
Londra Merkezli Eş-Şark el-Evsat gazetesi, Türkiye’nin durumu yeniden gözden geçirmesine neden olarak ‘Kürt tehdidi’ni ve Esad karşıtı politikalar nedeniyle çatışmaların başladığı günden bu yana Türkiye’nin çıkarlarına verilen zararı gösterdi.
 
Başbakan Binali Yıldırım’da yaptığı açıklamada, “Irak, Suriye, Mısır`la, bütün bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizin bozulması için çok neden yok. Ama ilişkilerimizin ileriye taşınması için birçok nedenimiz var. İnşaallah bunları da yapacağız. Allah’a çok şükür herşey yolunda gidiyor” ifadelerini kullanarak Türkiye-Suriye arasında yakında diplomatik ilişkiler açısından adım atılabileceği sinyalini vermişti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz Kurban Bayramı namazı çıkışı gazetelere yaptığı açıklamada, “Geçiş sürecinde belki Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir” ifadelerini kullanmıştı.
 
2015 sonu Rus uçağının düşürülmesi öncesinde Rusya ve Türkiye Suriye’de geçiş sürecini defalarca masaya yatırdığı biliniyor.
 
Türkiye-Rusya-İran ve Esad’ın geçiş hükümeti başbakanlığı konusunda Muaz el-Hatib ismi üzerine mutabık kaldığı, Türkiye’nin geçiş döneminde Beşşar Esed’in görevinde kalmasına olumlu baktığı belirtilmişti.
 
Uzmanlar ise, yeni anayasa, siyasi partiler kanunu ve seçim kanununun yazılması ve referanduma götürülmesini içeren geçiş sürecinin bir buçuk yıl sürebileceğini belirtiyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2016 09:28 - 995 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım