Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Üç Avrupa ülkesi 47 göçmeni sahiplenemedi
Akdeniz''de kurtarılan Hollanda bandıralı göçmen gemisi fırtınadan sığındığı İtalya açıklarında bekliyor. Alman kurtarma gemisi göçmenleri İtalya'ya vermek isterken, İtalya; Fransa, Hollanda ve Malta'ya göndermeyi teklif ediyor.. 47 göçmen kararı denizde bekliyor..
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2019 11:06 - 794 Okunma
Alman sivil toplum örgütü Sea Watch tarafından, Akdeniz'de kurtarıldıktan sonra İtalya deniz sahasında bekletilen Hollanda bandıralı gemideki 47 göçmenin bekleyişi sürüyor. Ne zamana kadar mı ? Üç Avrupa ülkesinden hangisinin onları alacağına karar verene kadar.
 
İtalya hükümeti Hollanda bandıralı gemideki 47 göçmenle Hollanda'nın ilgilenmesi gerektiğini öne sürüyor. Sea Watch'a ait gemi, ülkenin güneyindeki Sicilya Adası'nın Siracusa kentinin bin mil kadar açıklarında bekletiliyor.
 
Sahil Güvenlikten yapılan açıklamada, denizdeki kötü hava şartlarından dolayı gemidekilerin güvenliği için İtalyan deniz sahasına girilmesine izin verildiği, belirtildi.
 
Sea Watch, bir hafta önce Akdeniz'de kurtardığı 47 kaçak göçmeni taşıyan Hollanda bandıralı gemiyi, kötü hava şartlarından dolayı İtalya deniz sahasına getirmişti.
 
Alman örgüt Sea Watch ise Twitter hesabından, 19 Ocak'ta Libya açıklarında kurtarılan 47 kaçak göçmenin karaya çıkarılması için İtalyan hükümetinden limanlarını açmasını talep etti.
 
İtalya: Kapımız kapalı
 
İtalyan hükümeti ise geçmişte olduğu gibi limanlarının kaçak göçmenlere kapalı olacağını duyurdu.
 
İçişleri Bakanlığının Hollanda'nın Roma Büyükelçiliğine mektup göndererek, "Hollanda bandıralı olmasından dolayı gemideki 47 kaçak göçmenle Hollanda'nın ilgilenmesi gerektiğini" savunduğu belirtildi.
 
"Malta alıp dağıtsın"
 
Aşırı sağ görüşlü Lig partisinin lideri ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini de sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede, Sea Watch'un gemisi için "yer yok" ifadesini kullandı. Salvini, Akdeniz'de yaşanan benzer vakalarda olduğu gibi bu 47 göçmenin de Malta tarafından kabul edilerek, AB ülkelerine dağıtılmasını istedi. İtalya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Danilo Toninelli de "Sea Watch'da Hollanda bayrağı bulunduğuna göre kurtarılan göçmenleri bu ülkenin alması gerekir." diyerek topu Hollanda'ya attı.
 
Fransa alsın diyen var
 
İtalya'nın hükümet ortağı 5 Yıldız Hareketinin (M5S) lideri ve Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio da Sea Watch'a ait gemideki düzensiz göçmenlere sağlık ve gıda yardımı yapılacağını ancak İtalya'da karaya çıkmayacaklarını söyledi.
 
Di Maio, son zamanlarda Fransa hükümetiyle yaşanan krize atfen 47 düzensiz göçmenin Fransa tarafından alınması gerektiğini savundu.
 
Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2019 11:06 - 794 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım