Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ukrayna'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu
30.04.2018 tarihinde Ukrayna/Kiev'de Ehlibeyt mektebi adına faaliyetlerini sürdüren “FATIMİYE” önderliğinde imam Mehdi'nin 1184. doğum yılı münasebeti konulu kutlama programına Türkiye İstanbul'dan onur konuğu olarak CABİR yönetim kurulu üyesi ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu katılım gösterdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-05-2018 15:40 - 2532 Okunma

İstanbul'dan onur konuğu olarak CABİR yönetim kurulu üyesi ilahiyatçı yazar Mehdi  Aksu Pazartesi günü Kiev'de bulunan Fatımiye'de saat 18:00 da "Hz. Fatıma ile aynı cihette olmak ve Ehlibeyte hizmet etmek" konulu bir konuşma yaptı.

01/05/2018 salı günu ise Hz. İmam Mehdi'nin viladet programı yapıldı. Kiev'de bulunan Ehlibeyt dostlarının programa ilgisi büyüktü. Programa Kiev'de bulunan İranlı, Pakistanlı, Afganistanlı, Iraklı Müslümanlarında yoğun ilgi ile katıldığı gözlemlendi. İran İslam cumhuriyeti Kiev başkonsolosu Sayın Doktor Behişti beraberindeki kalabalık bir heyet ile programa katılanlar arasındaydı.

 Programa Türkiye İstanbul'dan onur konuğu olarak CABİR yönetim kurulu üyesi ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Program Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Fatımiye alimi Hüccet'ül İslam Şeyh Elçin Ali Ekberov  konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Konuşmasında önce katılımcılara hoş geldiniz dedi ve sonrasında ise viladet bayramı kavramına  değindi.

Sonrasında Fatımiyenin âlimlerinden Namık Babağanov zuhur beklemenin fazileti hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Sonra kürsüye Türkiye İstanbul’dan katılan onur konuğu, CABİR yönetim kurulu üyesi ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu çıktı. Aksu konuşmasında Kuran'da İmam Mehdi, İmam Mehdi'nin hükümetinin özellikleri, İmam Mehdi ile rabıta kurmanın yolları, Allah tarafından Hz. Mehdi'ye verilen velayetin boyutları hakkında bir buçuk saat gibi uzun ve doyumsuz bir konuşma yaptı.

Aksu konuşmasının son bölümünde genelde ümmet birliği ve özelde ise Ehlibeyt sevdalılarının birliğinin öneminden ve Müslümanların  tamamının bir olduğunu söyledikten sonra Müslümanları ayrı göstermek veya ayrıştırmak isteyenlerin oyunlarına gelinmemesini hatırlattı.

Aksu’nun ardından kürsüye Sibirya'dan katılan Azerbaycan'lı Ehlibeyt meddahı Ceyhun Müezzin çıktılar. Bir saat boyunca Hz. Mehdi ve Ehlibeyt hakkında okuduğu ilahiler ile katılımcıların ruhlarına okşadı.

Programın ardından halka Bayram adına ihsan yemeği ikram edildi.

02/05/2018 Çarşamba günü Aksu Kiev'de kendisini ağırlayanlar ile birlikte Kiev'den 450 km uzakta Ukrayna'nın bir diğer şehri olan Odessa'da Ehlibeyt dostlarının düzenledikleri programa katıldılar.

Program Ehlibeyt meddahı Ceyhun Müezzin'nin Kuran tilaveti ile başladı. Sonra Hüccetül İslam Şeyh Elsever Eliyev kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaktılar.

Ardından Hüccet'ül İslam Şeyh Elçin Ali Ekberov  konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Konuşmasında Zuhurun anlamı ve zuhuru beklemenin faziletinden söz etti.

Daha sonra kürsüye Türkiye İstanbul’dan katılan onur konuğu, CABİR yönetim kurulu üyesi ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu çıktı. Aksu konuşmasında İmam Mehdi'nin hayatta olmasının delilleri, dinde İmamı tanımanın faydası ve öneminden söz etti.

Aksu’nun ardından kürsüye Sibirya'dan katılan Azerbaycan'lı Ehlibeyt meddahı Ceyhun Müezzin çıktılar. İlahiler sonrası verilen ihsan yemeği ile program son buldu.

Ukrayna Kiev'de, Odessa'da, Türkiye'de, İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Avrupa ve dünyanın her yerinde İmam Mehdi'ye hizmet edenler aşağıdaki hadisi okusunlar ve kendilerine lütfedilen hizmet nimetinden dolayı Allah'a şükretsinler.

Hadis şudur;

İmam Cafer Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu; "Hangi mümin İmam Mehdi'ye hizmet etme arzusunda olursa ve zuhurunun te'cili için dua ederse (ve bu şekilde ölürse) birisi onun kabrine gelir onun adını söyleyerek ona şöyle seslenir; "Filani Mevlan Sahib'uz Zaman zuhur etti. Eğer istiyorsan  (kabrinden) kalk ve O'nun hizmetine git. Ve eğer istiyorsan kıyamete kadar  (kabrinde) uyu... Böylelikle kalabalık bir grup dünyaya geri döneceklerdir...
(Mikyal'ul Mekarim, c. 2)

HİZMET ARZUSUNDA OLANLARIN MAKAMI BU İSE HİZMET EDENLERİN MAKAMINI VARIN SİZLER HESAP EDİN!

İŞTE BÖYLESİ BİR NİMET ŞÜKREDİLMEYE DEĞER BİR NİMETTİR.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-05-2018 15:40 - 2532 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım