Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Van'da polis merkezine bombalı araçla saldırı
Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında polislerin de bulunduğu 70 kişi de yaralandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-08-2016 09:15 - 1117 Okunma
Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evine yönelik gerçekleştirildi. PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Kentin birçok noktasından da duyulan patlamada, ilk belirlemelere göre 3 sivil hayatını kaybetti, aralarında polislerin de bulunduğu, çoğu sivil 70 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle birlikte çevredeki birçok binanın camları kırıldı, aracın parçaları ise metrelerce uzağa dağıldı.
 
Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. 
 
Saldırının ardından geniş güvenlik önlemi alan polis, caddeyi trafiğe kapatıp, kaçan teröristi yakalamak için bölgede hava destekli operasyon başlattı.
 
VALİDEN AÇIKLAMA
 
Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.
 
İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı.
 
Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün her zaman zarar verme kapasitesini kullanabildiğini ancak milletin ve güvenlik güçlerinin karşısında yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.
 
Polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını hatırlatan Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ SALDIRI SIRASINDA MAKAM ODASINDAYDI
 
Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezine ve polis evine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı esnasında, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin de polis evindeki makamında bulunduğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürü'nün makam odası da saldırıda hasar gördü. Saldırıya da polis ekiplerine ilk duyuran Emniyet Müdürü Ekici oldu.
 
DÜĞÜN SALONUNDAN ÇIKARKEN YARALANDILAR
 
Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine yönelik düzenlenen saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Bombalı saldırıda yaralananların büyük bir bölümünün olay yerine yaklaşık 150 metre mesafede bulunan düğün salonundan çıkanlar olduğu belirtildi.
 
İNFİLAK EDEN ARAÇTA 1 TON BOMBA
 
Bu arada, bombalı aracın yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklü olduğu ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-08-2016 09:15 - 1117 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım