Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Velayeti'den ABD ve Suriye Masajları
Suriye'ye saldırı İran'a yapılmış sayılır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2013 13:53 - 1001 Okunma

 İran İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası danışmanı Aliekber Velayeti, İran dini liderinin Amerika ile müzakereye izin vermediğine işaret ederek, kendisinin Umman’da başta olmak üzere başka hiçbir yerde ABD’li yetkililerle müzakere etmediğini ifade etti.

Mehr haber ajansı muhabirine özel ropörtaj  Ali Ekber Velayeti, kendisinin Amerika ile müzakerecisi olarak seçildiğini, Umman veya başka bir yerde Amerika ile müzakere etmekte olup olmadığı sorusuna, hiçbir ABD’lı yetkilisiyle Umman’da ve her hangi bir yerde müzakere etmediğini söyledi.

Söylentiden başka bir şey olmayan bu haberin temelden yalan olduğunu dile getiren Velayeti, bu gibi temel dış politikaların İslam İnkılabı Rehberi’nin yetkiside olduğunu ve Amerika ile müzakere için hiç kimseye izin vermediği konuşmasına ekleyerek, Rehber’in izniyle veya yasal temeli olan hiçbir müzakerenin gerçekleşmediğinin altını çizdi.
 
Rehber’in uluslararası danışmanı olarak konuştuğunu hatırlatan Ali Ekber Velayeti, Amerikalıların iddiasının yalan olduğunu, bu gibi müzakere gerçekleşmiş ise de düzenle hiçbir alakası olmadığını, Umman ve herhangi bir başka yerde de müzakere yapılmadığını konuşmasına ekledi.

Konuşmasının bir bölümünde Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Ali Ekber Veyaleti, Suriye projesinin İslami uyanışı sürecine darbe vuryamyı amaçladığını, bu proje yenilgiye uğradığı anda direnişin durumu ciddi bir şekilde değişeceğine dair İran İslam Cumhuriyeti’nin resmi analizine işaret ederek, Siyonist yanlısı ve direniş karşıtı olan bölgedeki gerici ülkeler ve batılıarların direnişin altın halkası olan
Suriye’ye saldırdıklarını söyledi.
33 günlük Hizbullah savaşına ve 22 günlük Hams savaşına Suriye’nin verdiği desteği hatırlatan Velayeti, bölgedeki direnişin dik durmasında büyük etkisi olan Suriye’ye saldırının İran'a ve müttefklerine saldırı niteliğinde olduğunu kaydederek, amaç direniş zincirinin korunması olduğunu söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2013 13:53 - 1001 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım