Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Velayeti'den Gündeme Dair Açıklamalar
Uluslararası İslami Uyanış Kurulu Genel Sekreteri ve İran İslam İnkılabı Rehberinin UIuslararası İlişkiler Danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti Siyonist rejimin İran'a saldırmaktan aciz olduğunu belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-05-2012 11:01 - 1262 Okunma

 

Velayeti önceki gün Mısır medya heyetini kabulünde Siyonist rejimin İran'a saldırı cesareti ve gücüne sahip olmadığını, böyle bir şeye kalkıştığında ise hiç şüphesiz yok olacağını belirtti.
 
Velayeti, ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'nin Suriye gelişmelerine karşı tutumu hakkında da bu ülkede yaşanan silahlı çatışmaların, mevcut durumu daha da kritikleştirdiğini, tekrar Suriye'de huzurun sağlanması için taassuplardan uzak diplomatik görüşmelerin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.
 
Dr. Ali Ekber Velayeti, Suriye diplomatlarının Fransa, İngiltere, Avustralya'dan ihraç edilmelerine işaretle Amerika, Katar ve Suudi Arabistan'ın Suriye konusunda ortak çıkarlara sahip olduklarını ve bu yüzden de halkçı Beşar Esad hükümetini devirmeye çalıştıklarını belirtti.
 
Velayeti, demokrasi bahanesi ile Suriye'deki isyancılara Katar ve Arabistan'dan silah gönderilmesinin birçok sivilin katliam edilmesine sebep olduğunu söyledi.
 
Velayeti ayrıca İran'ın, Mısır'ın yeni hükümeti ile ilişkilerin kurulmasına hazır olduğunu belirterek, iki ülkenin yakın ilişki kurmadan, yeni dönem ilişkilerini ciddiyetle başlayamayacaklarını ve süreçte de hiçbir ön şartın hâkim olmaması gerektiğini belirtti.
 
Velayeti, Mısır seçimlerinin Tahran tarafından özel ilgi ile izlendiğini ve sonuçlarını takip ettiğini, ikinci turda yeni cumhurbaşkanının seçilmesi ile pratikte iki ülke ilişkilerinin daha hızlı bir süreç izleyeceğini belirtti.
 
MHA
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-05-2012 11:01 - 1262 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım