Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ya Yezid Olacağız, Ya da Hüseyin
Çerkezköy İmam Hüseyin'e ağladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-12-2012 13:59 - 1453 Okunma

  Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişi dolayısıyla Ehl-i Beyt Dergahı’nda Aşura Günü etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yaptı. Bir yıl önceki Aşura Günü anma etkinliğini Ehl-i Beyt Dergahı’nın bodrum katında yaptıklarını anımsatarak “Bu yıl giriş katında bu anma programımızı düzenliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız” diyerek inşaatın yapımındaki katkılarından dolayı iş adamı İlhami Hotamış’a teşekkür etti.
 
ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI ATEİZM
 
Çağımızın hastalığının ateizm olduğunu ifade eden Boztepe “Çözüm bulunmazsa sıkıntı yaşanacak. Bunun çözümüne destek vermek hepimizin kulluk görevidir. Çerkezköy Belediyesi’nin imkanları ile 2 yıl önce Ehl-i Beyt Dergahı’nın yapımına başladık” dedi. Bugün yas içinde olduklarını ifade eden Boztepe, “Bugün hüzün içerisindeyiz. Umut ediyorum ki birileri mutlu bir haber de versin. İnşallah dostlarımız çıkarak Ehl-i Beyt Dergahı’nın yapımına destek olur da müjdeli bir haber verir” diye konuştu. Son 5-6 yıldır Aleviler üzerinden oyunlar oynandığını söyleyen Boztepe, “Biz tüm bu zırvalıklardan sıkıldık. Bunlar, ateizm-emperyalizm-siyonizm üçgeninin şeytani oyunlarıdır. Bizi hiçbir kuvvet Kuran’dan, Ehl-i Beyt’ten ve Peygamberden koparamayacak. Bu millet, bu tür oyunlara eyvallah demiyor” şeklinde konuştu.
Bu ülkede oynana hiçbir oyunun bugüne kadar tutmadığını söyleyen Boztepe “Bu binaların içinde yetişecek gençler bundan sonra da bunun freni olacaklar” dedi. Aşura programı düzenlemedeki amaçlarının Hz. Hüseyin’in mücadelesini  anlatmak olduğunu ifade eden Boztepe “Kerbela olmasaydı, Hz.İmam Hüseyin Yezid’e biat etmiş olsaydı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. İslam’ın ruhuna Fatiha okurduk. Kerbela, İslam’ın ayakta durmasını sağladı. Hz. İmam Hüseyin ve yaverleri o dönem dinin bekçileriydi ve canları pahasına dini korudular” dedi.
 
ANADOLU İNSANININ SAFI BELLİ
 
“Allah o dönemin Yezid’ine ve bu dönemde yaşayan tüm Yezid’lere lanet etsin” diyen Boztepe Kerbela olayının basitleştirilemeyeceğini vurgulayarak “Hz. İmam Hüseyin’in kıyamı bize ders versin. Safımız belli olsun. Anadolu’da yaşayan insanların safı bellidir, onlar Ehl-i Beyt’ten yanadır” dedi. Bazıları tarafından Hz. İmam Hüseyin’in şehit edildiği günün aşure çorbası dağıtılarak adeta şenlikler tertip edilircesine kutlandığını ifade eden Boztepe “Aşure bir Anadolu geleneğidir. Ama aşure çorbaları bir cenaze evinde helva dağıtılır gibi dağıtılsın” diye konuştu. Kerbela’dan alınması gereken çok önemli derslerin olduğunu belirten Boztepe “Ya Hüseyin olacağız, ya Yezid olacağız. Allah bize Hüseyin olmayı nasip etsin” dedi.


 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Hüseyin bendendir ben Hüseyindenim” hadisi şerifi ile konuşmasına başladı. Peygamber torununun şehit olacağını bile bile Kerbela’ya gittiğini söyleyen Ertem, “Peygamber Ehl-i Beytine İslam’ı koruma görevi verildi. Hz. İmam Hüseyin o görevden kaçamazdı. O zamanda insanlar ne Alevi, ne Sünni ne de Şii’ydi. Biri haktı, biri batıldı. İslam’ın yozlaşmaya başladığı dönemde 12 İmam İslam’ı korumak için gayret gösterdi. İmam Azam da buna destek verdi” dedi. Çerkezköy’ün güzel bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Ali Ertem “İnşallah barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Çerkezköy barış ve kardeşlik projesi olmalı. Gelin bunu burada başaralım ve Türkiye’ye sunalım” diyerek konuşmasını tamamladı. Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin de “Kerbela’da yaşanan hadise bize ‘birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde olun. Aranızdaki farklılıklar, detaylar sizi ayrı düşürmesin’. Bu programlar birlik ve beraberliğimize önemli katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.
 
HANGİ YÜREK DAYANIR?
 
Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen de “Millet, devlet, bayrak burada. Allah bu bayrağı düşürmesin. Rabbim vatansız bırakmasın. Bu vatanı cennet yapanlar, ehl-i beyt sevgisini gönüllerinde taşıyanlardır” dedi. Hz. İmam Hüseyin’in Kerbela’da susuz kaldığını ve son su ile abdest alıp namaz kılarak şehit edileceğini bile bile savaşa gittiğini ifade eden Gürlen “Zerre kadar imanı olanın, Allah resulünün öpüp kokladığı başı kesmeye vicdanı, yüreği dayanır mı? Rabbim hepimize peygamber yolunda gitmeyi nasip etsin” diye konuştu. Programda son konuşmayı yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da katılımcılara “sevgili canlar” diye hitap etti. “Peygamberimizi, onun ehl-i beytini seviyoruz. Hz. İmam Hüseyin ve 72 yaverini Allah için sevenlerin üzüntüsünü, matemini paylaşıyoruz” diyen Yerlikaya, insanların “Sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım” sevgisinin tecellisi olarak yaratıldığını ifade etti. En büyük nimetin iman olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “İçimizdeki en büyük sıkıntımız nefsimiz ve şeytan. Yaratılan nefislerin en büyük talebi baş olma sevdasıdır. Hicri 61. Yılda Yezid baş olma sevdası ile peygamber torununa karşı geldi. O, nefsine ve şeytana uydu. İmam Hüsseyin dedesi gibi bir duruş sergiledi. Onlar şeytana değil, Allah resulüne uydular” diye konuştu.
 
GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR
 
Vali Yerlikaya “Bu ülke bizim. Bu ülke anamızın ak sütü gibi helal. Ecdatlarımızın kanları ile bize emanet edildi” diyerek, önümüzdeki yıl Ehl-i Beyt Dergahı’nın açılış törenini gerçekleştirmeyi umut ettiklerini ifade etti. Çocukların mersiyeleri salonda duygulu anların yaşanmasına neden olurken, Tarım Çimen’in sunumu ile slayt eşliğinde Kerbela olayı Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlatan slayt gösterisi sırasında ise salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. Ercan Yerlikaya’nın Kerbela’yı anlatan mersiyesi de katılımcıları duygulandırdı. Duygulu anların yaşandığı Aşura etkinliğinin sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.
 

Dün düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, bazı il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, Tür Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Kocak ile Alevi-Sünni yüzlerce vatandaş katıldı.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-12-2012 13:59 - 1453 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım