Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yaşananlar ABD'nin Politikalarının Sonucudur
ABD'nin bölgede nüfuzu azalıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-09-2012 10:31 - 884 Okunma

Alman basını bölgede yaşananların ABD'nin on yıllardır yürüttüğü politikalarının sonucu olduğunu dile getiriyor.

 
Düsseldorf’ta yayımlanan Westdeutsche Zeitung gazetesinin Müslüman ülkelerdeki protesto hareketlerine ilişkin yorumunda şu satırları okuyoruz:
“Amerika'ya dost hükümetlerin iktidara gelmesi için en ön saflarda mücadele vermiş olan en başta ABD, şimdi bu politikaların iflâsı ile karşı karşıya bulunuyor. ABD bölgede nüfuzunu kaybediyor ve Mısır, Libya gibi ülkelerdeki halk temsilcilerinin isyan dalgasını çok yumuşak sözlerle lânetlediklerini, onun ötesinde ellerini kavuşturarak oturmaktan başka bir şey yapmadıklarını bizzat yaşamak zorunda kalıyor.”
 
Handelsblatt gazetesi ise aynı konuda şu görüşleri yorum sütununa taşımış:
 
“Bölgedeki bu Amerikan karşıtı dalga sonrasında ABD’nin Suriye anlaşmazlığına askerî müdahalede bulunması olasılığı gittikçe azalıyor. Çünkü Başkan Obama’nın Kahire’de yaptığı ve Ortadoğu’da yeni bir başlangıcın işâretini verdiği söylenen konuşmanın üzerinden üç yıl geçmesinden sonra ABD’ne bölgede verilen destek daha da azalmış gibi görünüyor. Ancak bu, Amerikan Başkanı’nın başarısızlığı değil. Bu, on yıllardan bu yana devam ettirilen, güç kazanmanın demokrasiden daha önce geldiği, sertliğin insan haklarının önüne geçtiği Amerikan politikalarının doğurduğu sonuçlardır. Ve tam da bu sebepten dolayı bu politikalar daha uzun süre güvensizlik sorununa maruz kalacaktır.”
 
Zeit Online gazetesi ise yorumunda şu görüşlere yer veriyor:
 
“Barack Obama Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı iki destroyeri Libya önlerine yolluyor. 50 Amerikan deniz piyadesi Bingazi’ye varmış durumda. Obama, ABD’nin Libya Büyükelçisi’nin öldürülmesi üzerine güç gösterisinde bulunmak istiyor. ABD’nin görüşüne göre Bingazi saldırısının ardında El Kaide bulunuyor. Saldırganlar ise Obama’nın gösterdiği tepkiyi sevinçle karşılamış olsalar gerek! Zira onlar gerginliğin tırmanmasını, dev hasımlarını yumuşak karnından vurmayı ve onu orantısız misillemeye zorlamayı amaçlıyorlar. El Kaide’nin Libya’da merkezî pozisyonlara yerleşmek için fazla bir gücü yok. Ama birisinin dışarıdan bu devlete çekiçle vurmaya kalkmasını sağlayabiliyorsa, o zaman durum yeniden değerlendirilir. Obama’nın sağduyulu davranması ve -ne kadar zayıf konumda olursa olsun- Libya makamları ile işbirliği içinde olması zorunlu.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-09-2012 10:31 - 884 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım