22-08-2013 tarihinde eklendi
Kılıçdaroğlu'nun Irak temasları
Kılıçdaroğlu kutsal Kazimiye türbesini ziyaret etti

Irak temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bağdatın en önemli merkezlerinden bir olan kutsal Kazimiye türbesini ziyaret etti. Ehlibeyt imamlarından İmam Musa Kazım ve İmam Muhammed Taki (as)'ın mezarları buradadır.

Kılıçdaroğlu dua ettikten sonra türbeyle ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra Azamiye bölgesine geçerek İmam Ebu Hanife'nin mezarını da ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Yunus Demirer ve büyükelçilik çalışanlarıyla bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, daha sonra Türk Şehitliğini ziyaret etti. Burada saygı duruşunda bulunan Kılıçdaroğlu, şehitlik anı defterini imzaladı. Kılıçdaroğlu, şehitlik içindeki Genç Osman'ın mezarını ziyaret ederek dua okudu. Türk şehitliğini ziyaret sırasında güvenliği Büyükelçilikte görevli özel harekat polisleri sağladı.



Kılıçdaroğlu, buradan da Irak İslami Yüksek Konseyinin merkezine geçerek Konsey Başkanı Ammar el Hekim ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

http://www.caferider.com.tr/kilicdaroglu-nun-irak-temaslari_h10020.html