24-08-2013 tarihinde eklendi
Ruhani'den Suriye ve Lübnan açıklaması
Suriye’de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadı

   Siyonist İsrail rejiminin Lübnan’a yaptığı hava saldırısını kınayan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye’de kimyasal silah kullanılmasını da şiddetle kınadığını bildirdi.

Mehr haber ajasnının bildirdiğine göre, ‘Devlet Haftası’ dolasıyla kabinesiyle birlikte bu sabah rahmetli İmam Humeyni’nin pak türbesinde bulunarak İmam ile biat yenileyen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı konuşmasının bir bölümünde Suriye’de kullanılan kimyasal silahlara işaret ederek, bölgedeki bugünkü durumundan endişe ve üzüntülerini dile getirdi.

Ruhani, kimyasal silahların kullanıldığı Suriye’de şehit olan veya yaralanan günahsız halka da işaret ederek, başta Suriye’de olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun bu silahların kullanılmasını şiddetle kınadığını söyledi.

İran’ın kendisi de kimyasal silahların kurbanı olduğunu hatırlatan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, dünya toplumunu özellikle Suriye’de kimyasal silahların kullanılmasını önlemesi için göreve çağırdı.

Hasan Ruhani, konuşmasının devamında Siyonist rejimi tarafından Lübnan’a düzenlenen hava saldırısını da kınayarak, bölgedeki güvensizlik ve terörist eylemlerinin düşman komplolarının bir parçası olarak niteleyerek, bu kopmlolar Suriye ve Mısır’da daha somut olduğunu konuşmasına ekledi.

Bölgede istikarasızlığın bir tek İsrail lehinde ve müslümanların aleyhinde olduğunun altını çizen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, bölge halkının sağduyusuyla huzur ve istikrarın yerleşmesinin şahit olunmasını ümit ettiğini kaydetti.

http://www.caferider.com.tr/ruhani-den-suriye-ve-lubnan-aciklamasi_h10031.html