28-08-2013 tarihinde eklendi
Lavrov"dan Kerry’nin açıklamalarına red
Açıklamalar kabul edilemez

 
 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’deki duruma ilişkin kendi yorumunu açıkladı. Kerry, Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıdan hükümetin sorumlu olduğunu ifade etti. Haberi veren Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’un Kerry’nin açıklamasını kabul etmediğini de bildirdi.



İki bakan, Amerika’nın talebi üzerine gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Suriye’deki durumun ciddi bir şekilde gerginleşmesini değerlendirdi.

Bildiride, “John Kerry, belirtildiği gibi, güvenilir kaynaklara dayandığı iddia edilen değerlendirmeyi açıkladı. Yapılan değerlendirmeye göre, olası kimyasal saldırıların sorumluluğu Suriye hükümetine ait. Bu yöndeki yorumu reddeden Sergey Lavrov, Rus tarafının argümanlarını açıkladı.” denildi.

Bildiride devamla, “Suriye’de çalışan uzman ekibi azami bir şekilde desteklenmeli. Mekanizmaları konusunda BM ve Şam arasında mutabakat sağlanan söz konusu çalışmalar garanti altına alınmalı. Konuya böyle bir yaklaşım, haziranda Lough Erne zirvesinde G-8 grubu liderlerinin anlaşmaya vardıkları hususlara uygun olur.” denildi.

"Krizin siyasi ve diplomatik yollardan çözülmesine götüren adımların bazı ülkeler tarafından aşikâr ve bilinçli olarak tehlikeli bir şekilde baltalanmaları” Moskova’da özel bir kaygı yaratıyor.

http://www.caferider.com.tr/lavrov-dan-kerrynin-aciklamalarina-red_h10052.html