29-08-2013 tarihinde eklendi
Hizbullah Batıyı Suriye konusunda uyardı
Batının her füzesi karşılık bulur

Hizbullah Suriye ile ilgili gelişen durumu dikkatli bir şekilde takip ettiğini ve Suriye’ye yönelik saldırılara karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.

Najib Mikati hükümetinde Şii örgütünü temsil eden Hüseyin El Hac Hasan’ın Lübnan televizyon kanalı Al Mayadin’e yaptığı açıklamada Hizbullah yönetiminin Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırıya anında karşılık vereceğini söyledi. Onun sözlerine göre, misillemenin gücü NATO saldırısının gücüne bağlı olacak.

Tahran’dan gelen bildiriye göre, El Kudüs adlı elit özel kuvvetler komutanı General Kassam Süleymani Batı’yı düşen her füze için Tel Aviv’e füze fırlatılacağı konusunda uyardı. O NATO’nun Suriye’ye karşı askeri operasyonunun başarısızlığa mahkum olduğunu vurgulayarak, Suriye topraklarına ayak basmayı düşünen Amerikalı askerlere yanlarına tabut almalarını tavsiye etti.

Öte yandan Naharnet haber portalının bildirdiğine göre, İsrail ordusu çarşamba günü ülkenin kuzey bölgelerine Patriot uçaksavar füzelerini yerleştirmeye başladı. İsrail Hava Kuvvetleri gün boyunca defalarca Lübnan hava sahasına girerek Nabatiye, Marjayoun ve Hiyam şehirlerine, ayrıca Hizbullah’ın üssünün bulunduğu İklim El Tüf yerleşim bölgesine devriye uçuşları gerçekleştirdi.

http://www.caferider.com.tr/hizbullah--batiyi-suriye-konusunda-uyardi_h10064.html