02-09-2013 tarihinde eklendi
Mursi davası mahkemeye sevkedildi
Duruşma tarihi belli değil

France Press Ajansı’nın 1 Eylül akşamı Mısır televizyonuna dayandırarak bildirdiğine göre, temmuz ayı başında görevden uzaklaştırılan eski devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi cinayete kışkırtma davasından mahkemeye çıkartılacak. Reuters Ajansı ise Mısır Başsavcısı’nın Mursi davasının Kahire Ceza Mahkemesi’ne sevkedildiğini bildirirken, duruşmanın ne zaman başlayacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadığını duyurdu.

Mısır eski cumhurbaşkanı haricinde cinayete kışkırtmadan Mursi’yi seçimlerde destekleyen Müslüman Kardeşler Hareketi’nin İslamcı 14 üyesi de suçlanıyor. Davada 2012 yılı aralık ayında Kahire’deki Cumhurbaşkanlık Sarayı önünde Mursi yanlıları ve muhalifleri arasında çıkan çatışmalarda birkaç kişinin ölümünden söz ediliyor. Protestocular anayasa bildirisine ve ülke cumhurbaşkanının yetkilerinin arttırılmasına karşı çıkmışlardı.

Daha önce Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların dağıtılmasında işkence yapılması ve cinayetten dolayı suçlandığı bildirilmişti.

http://www.caferider.com.tr/mursi-davasi-mahkemeye-sevkedildi_h10086.html