14-09-2013 tarihinde eklendi
Suriye ordusu terörle mücadelesini sürdürüyor


 Halep’i savunan Suriye ordusu, Türkiye’den sızan askeri sevkiyat konvoyunu etkisiz hale getirdi. Haberi duyuran El Vatan haber ajansı, olayın cuma günü yaşandığını da ifade etti. Habere göre, militanlar Suriye ordusunun karargâhının bulunduğu Hannan askeri kışlaları yönünde ilerliyordu.

Halep’in batısında El Mansur, Bşantar, Kafr-dail semtlerinde de meydana gelen yoğun çatışmalar neticesinde Suriye-Türkiye sınırından giren terörist gruplarının ilerlemesi durduruldu. Çatışmalar devam ediyor. Tarafların kayıp ve zararları konusunda bir bilgi alınamadı.

Askeri Kuveyras Havaalanı yakınlarında, Suriye ordusuna ve Halep semtlerine karşı militanların kullandığı dört adet füze rampası ve havan topları imha edildi.

El Vatan’ın verdiği bilgiye göre, Şam’ın kuzey bölgelerinde, Berz ve Cubar’da çatışmalar şiddetlendi. Suriye ordusu bölgede hava saldırıları düzenliyor, ağır silahlar kullanıyor. Şam yakınlarında, Adra, Zamalk ve Misraba’da Arap ülkelerinden kiralanmış onlarca asker öldürüldü veya yaralandı.

http://www.caferider.com.tr/suriye-ordusu-terorle-mucadelesini-surduruyor_h10186.html