16-09-2013 tarihinde eklendi
İran terör örgütü Pejak'ı hem uyardı hem yalanladı
Irak'ı terk etsinler

İran istihbarat bakanı Mahmut Alevi, Irak'ın doğusunda Diyale eyaletinde yer alan teröristlerin üssü konumundaki Eşref kampında Halkın Münafıkları terör örgütü üyelerinden bazılarının kaçırıldığı yönündeki son iddiaları reddetti.

Mehr haber ajansının haberine göre, İran istihbarat bakanı,  Tahran'da basına verdiği demeçte,  Halkın Münafıkları adlı terör örgütünün  sözkonusu iddiası ve İran'ın bu girişimde  rolünün bulunduğu yönündeki son iddiasının  kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

İran istihbarat bakanı, kanun dışı Halkın Münafıkları terör örgütünün 30 yıllık geçmişine  temasla, medya kuruluşlarına  sözkonusu terör örgütünün boş iddia ve yalanları konusunda  uyanık olmaları ve aldanmamaları çağrısında bulundu.

Irak hükümeti ve BM arasında varılan anlaşmaya göre, Eşref kampında bulunan ve Bağdat yakınlarında yer alan Liberti üssüne nakledilen 3 bin kadar  terör örgütü üyesinin  en kısa zamanda  Irak'tan çıkmaları gerekiyor ama  halkın münafıkları terör örgütünün  hamileri konumunda olan batılı ülkeler bile bu zamana kadar bu örgütün üyelerini kabule yanaşmamışlardır.

http://www.caferider.com.tr/iran-teror-orgutu-pejak-i-hem-uyardi-hem-yalanladi_h10200.html