26-09-2013 tarihinde eklendi
Rusya'dan Suriye açıklaması
Suriye’deki kimyasal silahların imha edileceği yerlerin korunmasında görev almaya hazır

  Russian Arms Expo-2013 Fuarı kapsamındaki uzmanlar diyaloğunda bugün bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların imha edileceği yerlerin korunmasında görev almaya hazır olduğunu belirtti.

Ryabkov Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların imha sürecinin pratik önlemler aşamasına geçmesi ve o yerlerin etrafındaki güvenliğin temin edilmesine ihtiyaç duyulması durumunda yardımda bulunacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Nijniy Tagil’de gerçekleşen Silah Fuarı’nda yaptığı konuşmada “Rusya tarafından kamuya yönelik de olmak üzere bildirildiği gibi biz uygun olan çalışmaların gerçekleştirileceği tesislerin etrafındaki alanların güvenliğinin temininde görev almaya hazırız” dedi.

Ryabkov bu çalışmalara Kollektif Güvenlik Anlaşması üye ülkelerinin dahil edilip edilmeyeceğine yönelik İnterfas Ajansı’nın sorusuna ise “Kollektif Güvenlik Anlaşması üye ülkeleri partnerlerinin bu sürece ciddi bir şekilde katılabileceklerini göz önünde bulunduruyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Bununla beraber herşeyin Suriye’deki genel duruma bağlı olacağını söyleyen Sergey Ryabkov, “Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silah depolarının korunmasında görev alması karmaşık bir konu. Bu Suriye’deki genel güvenlik durumlarına bağlı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

http://www.caferider.com.tr/rusya-dan-suriye-aciklamasi_h10286.html