07-10-2013 tarihinde eklendi
İngiltere’de yeni bir istihbarat örgütü kuruldu


 Reuters Ajansı tarafından geçilen haberde, ABD’de faaliyet gösteren FBI ile aynı çalışma prensipleri üzerine kurulduğu için basın tarafından ‘‘İngiliz FBI’’ olarak adlandırılan Ulusal Suçla Mücadele Dairesi NCA'nın İngiltere’de bugün itibariyle göreve başladığı bildirildi.

Organize suçlar, finansal suçlar, siber suçlar, ülke sınırlarının güvenliği ve çocukların korunması gibi faaliyet konuları bulunan yeni kurum, söz konusu faaliyetleri ile ilgili olarak polis teşkilatı ile her seviyede işbirliği yapacak.

BBC News’in konuyla ilgili haberinde, bütçelerinde %20’ye varan oranlarda kısıtlamaya gidilen birkaç resmi organizasyonun desteği ile oluşturulan kurumda 4500 kişinin görev aldığı belirtildi. Kurumun başkanlığını ise kısa bir zaman öncesine kadar Yorkshire Emniyet Müdürü olan Keith Bristow yapacak.

İngiltere Ulusal Suçla Mücadele Dairesi NCA, bu ülkede FBI benzeri bir kurum oluşturmak için yapılan 3. deneme niteliğini taşıyor. Ulusal Suçla Mücadele Dairesi kurulana kadar, 2006 yılında göreve başlamış olan Organize Suçlarla Mücadele Dairesi SOCA ve 1998 yılında göreve başlamış olan Ulusal Ceza Soruşturma Dairesi NCS görevdeydi.

http://www.caferider.com.tr/ingilterede-yeni-bir-istihbarat-orgutu-kuruldu_h10364.html