22-10-2013 tarihinde eklendi
Mısır'da Müslüman Kardeşler yardım derneği oldu
Müslüman Kardeşler’de yeni örgüt

  Mısır'da yasaklı Müslüman Kardeşler içinden bir grup, Sosyal Dayanışma Bakanlığı'na, "Şiddete Karşı Müslüman Kardeşler" adıyla yardım derneği olarak faaliyet gösterme başvurusunda bulundu.

Mısır gazetesi El Masri el Youm'un internet sayfasında yer verdiği habere göre Bakanlık, dernek başvurusunun, Müslüman Kardeşler'in yasaklı olmasıyla çelişip çelişmediğini inceleyecek.

Şiddete Karşı Müslüman Kardeşler grubunun siyasette yer almayacağı ve tamamen sosyal amaçlara hizmet eden bir dernek olarak çalışacağı belirtiliyor. Habere göre grup yeni dernek çatısı altında Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan El Banna'nın fikirlerini yaymak için de faaliyet gösterecek.



Müslüman Kardeşler'in bir kolu olarak görülen grubun üyeleri, tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler liderlerini son dönemdeki şiddet eylemlerinden sorumlu görüyor.

Mısır'da bir mahkeme, eylül ayında Müslüman Kardeşler hareketinin yasaklanması ve bütün mal varlıklarına el konulması kararı almıştı. Örgütün birçok üst düzey temsilcisi halen tutuklu bulunuyor.

http://www.caferider.com.tr/misir-da-musluman-kardesler-yardim-dernegi-oldu_h10472.html