24-10-2013 tarihinde eklendi
Zeynebiye'de Gadir-i Hum Coşkusu


 
Velayet Bayramı'nda Zeynebiye Camii'de buluşan Ehlibeyt dostları, akşam namazını Necef'ül Eşref'teki büyük taklit merci Ayetullah Seyid Said El Hekim'in oğlu Hüccet'ül İslam Seyid İzzettin El- Hekim imametinde kıldı.

Kutlama töreninde konuşan Zeynebiye Cami İmamı H.Hamit Turan: "Çok değerli Sayın El- Hekim, bu kutlu günde misafirimizdir. Bu vesile ile, ilim havzalarında bulunan taklit mercilerimize, sayın misafirimize ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e tebriklerimizi arz ediyoruz. Gadir-i Hum, Hz. Peygamber (sav) önderliğinde olmuştur. Hz. Peygamber (sav)'in ömrünün sonlarına doğru gerçekleşmiş olan bu hadise, Allah'ın emri ile, ümmet içerisinde doğacak fitnenin engellenmesi için halka arz edilmiştir." şeklinde konuşarak, Gadir-i Hum gününün ehemmiyetine değindi.

Turan'ın ardından, Ehlibeyt âlimlerinden Ş. Ehed Talan'ın okuduğu şiir ve medhiyeler coşkuyu artırdı.

 Hüccet'ül İslam Seyid İzzettin El- Hekim müminlere Gadir-i Hum gününün müstehap amellerinden bahsederek; "Bu gece, önemli amellerinden biri, siğa (müsahiplik) kardeş olmaktır. İmamların bakışı ile, Gadir-i Hum bayramı diğer bayramlardan daha üstün görülmektedir. Hatta bu bayrama Allah'ın büyük bayramı denilmiştir." dedi.

El-Hekim'in anlam donu konuşmasının ardından, Zeynebiye İmamı Ş. Hamit Turan'ın okuduğu kardeşlik duasını program son buldu.

http://www.caferider.com.tr/zeynebiye-de-gadir-i-hum-coskusu_h10496.html