24-10-2013 tarihinde eklendi
İmam Ali Camii'den Gadir-i Hum kutlaması


   Gadir Hum bayramı İstanbul Bağcılar İmam Ali Camii'nde binlerce kişinin katıldığı coşkulu bir törenle  kutlandı.  


20 Ekim Pazar günü CABİR Başkanı H.Hasan Karabulut’un kıldırdığı öğlen namazının ardından tüm katılımcılara İmam Ali Camii’nin yeni hizmete açtığı lokalde ikram verildi.  


Kutlama törenine Türkiye Caferleri lideri Selahattin Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) alimleri, Cem Vakfı din hizmetleri başkanı Celal Özer, Diyanet İşleri emekli din görevlisi Necmettin Santalu , El-Mustafa üniversitesi temsilcisi Dr. Resul Abdullahi ve binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.



Programın sunuculuğunu Caferider yönetim Kurulu üyesi Tuncay Otay’ın üstlendiği program Cabir alimlerinden Ş.Muhammed Duman ‘ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.



Kuran-ı Kerim tilavetinin sonrasında Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı ve İmam Ali Camii Alimi H.Hasan Karabulut: “   Bizim yolumuz Kur'an'ın , Resullah'ın ve Ali'nin yoludur. İmam Ali (as) gibi kimse olamaz. Canı Fatıma (sa)'ına gözünün önünde tokat attılar, ama o İslam için sessiz kaldı. Eğer olmasaydı İmam Hüseyn, olmasaydı İmam Ali; bugün kıldığımız bu namazlar olmayacaktı. Gadir Hum Bayramı Şia ve Alevi'nin değil; tüm Sünni, Şia, Alevi hepimizin bayramıdır. Velayet ve İmamet bayramında evlerinizde akrabalarınıza İmam Ali(as) için sofra açın, onları Gadir Hum programlarına davet edin. Vehbiler Kâbe’de dağıttığı kitap: 'Düşmanını tanı' Düşman kimdir, diye sorulduğunda: 12 İmam'ı kabul edenler! Bunlar şimdi Müslüman mı?! Peygamber(saa): Gadir Hum günü, Gadir Hum Çölü'nü tekbirler ile dolduruyordu. Bizler de bu günde tekbirler getirmeliyiz.
Tekrarlıyorum, Resulullah (saa): "Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır" Gadir Hum tüm inananların izzet ve şeref bayramıdır! İmam Rıza (as) Gadir Hum günü geldiği zaman yemekler dağıtıyordu, yeni giysiler aldırıyordu bu sofraya gelenlere hediyeler ikram ediyordu. Gadir Hum olayı Allah(cc) tarafından öyle bir haktır ki; Bu hakkı söylememek, hakkı gizlemek, Allah(cc)'ye karşı durmaktır. Sizi doğru yolda yürütecek ve sizi Allah(cc)'ye yöneltecek kişi " Allah'ın seçtiği kişilerdir " Gadir Hum çölünde ne oldu da Allah(cc) din bugün kamil olmuştur dedi ? Sizce Gadir Hum basit bir olay mı? Bugün kâfirlerin biz ümmetten korkması gerekirken, Müslümanlar ABD ve İsrail'den korkar oldu. Hep sahte Müslüman yöneticiler yüzünden. Gadir Hum günü bütün kâfirlerin planları yere düştü(!) Allah(cc) gösterdi bu din Peygamberimiz (saa) sonrası İmam Ali (as) ile devam edecek. Gadir Hum olayından sonra Allah (cc) buyurdu: Din bugün kâmil olmuştur.



Karabulut’un ardından Cem Vakfı Alevi Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer de bir konuşma yaptı. Özer konuşmasında öncelikle tüm katılımcıların Gadir Hum bayramını kutlayarak İmam Ali(as) olmadan İslam’ın hiçbir zaman tam olarak anlaşılmayacağını ve günümüzde okunan Kuran-ı Kerim’lerin içinden Ehl-i Beyt ve İmam Ali(as)’ın çıkarıldığını söyledi.



Celal Özer’in ardından hepimizin yakından tanıdığı İmam Hasan Camii Umut Mehdi gençliğinden Kenan Beyazıt İmam Ali(as) adlı şiirini okudu. 


Kenan Beyazıt'ın okumuş olduğu şiir ardından diyanet işleri emekli din görevlisi Necmettin Santalu’nun katılımcılara seslendiği konuşma sonrası Ehl-i Beyt meddahlarından Halil Çelik İmam Ali(as)’a okuduğu methiyeye tüm katılımcılar ‘’  Canına can feda mövla ya Ali ‘’ nidaları ile eşlik etti.

Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Iğdır müftülüğün raporuna tepki göstererek;   camiamız hakkında hazırlanan asılsız iddialar doğruysa ve altına atılan imza Iğdır müftüsüne ait ise değerli dostum Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den bu kişi hakkında inceleme başlatmasını ve görevinden alınmasını rica ediyorum dedi.



Özgündüz’ün konuşmasının ardından Cabir alimlerinden Ş.Turgut Beyhan’ın tüm katılımcıların eşliği ile ferec duası okuması ile sona erdi.

http://www.caferider.com.tr/imam-ali-camii-den-gadir-i-hum-kutlamasi_h10497.html