24-10-2013 tarihinde eklendi
Ağrı Taşlıçay'da Gadir-i Hum kutlaması


 Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz. Ali'yi kendisinden sonraki vasisi ilan ettiği gün olarak kutlanan ''Gadir-i Hum Bayramı'' nedeniyle Taşlıçay'da kutlama programı düzenlendi.


 
Taşlıçay Ehlibeyt Gençlik Derneği'nce, Ehlibeyt Yeşil Camii aşevinde düzenlenen kutlama programına Kaymakam Atif Çiçekli, Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Haydar Pekdoğan, Cumhuriyet Savcısı Yasin Başbay, Emniyet Amiri Deniz Yılmaz, Taşlıçay Ehlibeyt Dernek Başkanı Mehmet Bayat ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Cami İmamı Hüseyin Adem Bocuk yaptı. Bocuk yaptığı konuşmada "Gadir-i Hum Hz. Muhammed'in veda haccı dönüşünde "Ben kimin mevlasıysam Ali'de onun mevlasıdır" diyerek kendisinden sonraki vasisinin Hz. Ali olarak tain ettiği gündür. Bugün kardeşliğin, islamda birliğin ve La İlahe İllallah diyen kalplerin bir olduğu gündür. Bu güzel günün tüm islam alemine vahdet getirmesi dileğiyle." ifadelerine yer verdi.
 
Bocuk'un konuşmalarının ardından Kaymakam Atif Çiçekli'de bir konuşma yaptı. Çiçekli yaptığı konuşmada "İslam dini o kadar büyük bir dindirki asırlarca müslümanlık düşmanları tarafından bölünmeye ve parçalanmaya çalışılmış fakat tüm uğraşlara rağmen dimdik ayakta durmuştur. Böylesine güzel bir dine mensup olan tüm kardeşlerimize birlik ve beraberlik diler, Gadir-i Hum bayramını kutlarım" dedi.


 
Düzenlenen kutlama programı verilen yemeğin ardından son buldu.

http://www.caferider.com.tr/agri-taslicay-da-gadir-i-hum-kutlamasi_h10498.html