26-10-2013 tarihinde eklendi
Pakistan sınırında terör eylemi
14 İran güvenlik görevlisi öldürüldü

 İran’ın Pakistan sınırında 14 İran güvenlik görevlisi öldürüldü. Haberi veren France Presse ajansı, olayın 26 Ekim tarihinde cumayı cumartesine bağlayan gecede yaşandığını duyurdu.

Haberde, sınır güvenlik görevlilerinin Saravan kenti yakınlarında bilinmeyen kişilerle çatışmaya girdiği ifade edildi. İran medyası saldırganları isyancı veya haydut olarak niteledi. Çıkan silahlı çatışma sonucu 14 güvenlik görevlisi öldü, beşi yaralandı. Karşı tarafın kayıpları konusunda henüz bir bilgi ulaşmadı.

İran intikamını idamla aldı

Taliban hareketine mensup birçok militanın İran sınırı civarında batı Pakistan’da NATO güçlerinden saklandığı biliniyor. Militanlar Pakistan topraklarında düzenli olarak saldırıda bulunuyor. Periyodik olarak ise komşu ülke askerlerine saldırıyor.

İran kaynakları, ülkenin güneydoğusundaki Saravan kentindeki çatışmada en az 5 sınır muhafızının yaralandığını, 4’ünün de kaçırıldığını kaydetti.

Saldırıyı düzenleyenlerin rejim karşıtı isyancılar olduğu tahmin edilirken, İranlı yetkililer sınırdaki çatışmaya misilleme olarak bölgedeki cezaevinde tutuklu bulunan 16 rejim karşıtı isyancıyı astıklarını açıkladı.

İran - Pakistan sınırı

Bu kişilerin rejim karşıtı örgütlerle bağlantılı olduğu belirtildi.

Saravan, İran sınırındaki Sistan Belucistan vilayetinde bulunuyor.

Pakistan ve Afganistan'daki uyuşturucu kartellerinin ana rotası olan bu dağlık bölgede uyuşturucu kaçakçıları ve Sünni isyancıların aktif olduğu, bu nedenle de sık sık şiddet olayları yaşandığı belirtiliyor.

http://www.caferider.com.tr/pakistan-sinirinda-teror-eylemi_h10513.html