29-10-2013 tarihinde eklendi
Caferiler'le ilgili Skandal rapora Kars'tan tepki


 Iğdır Müftülüğü'nce hazırlanarak, Valilik aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği iddia edilen rapora ilişkin, bir tepki de Kas'tan geldi.

Merkez Ehlibeyt Camii Alimi H.Ahmet Erdem, Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar karşısında herkesin, özellikle sorumlu kişi ve makamların davranış ve söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.
  Erdem, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, El Kaide'nin İslam coğrafyasında her gün Şia katliamı yaptığını ileri sürerek, Irak, Suriye, Pakistan, Yemen ve diğer yerlerde her gün yüzlerce Şia'nın bombalar vasıtasıyla parçalanarak katledildiklerini belirtti.
    Şia'nın akıl ve basiret sahibi müçtehitleri verdikleri fetvalarla bu emperyalist komploları önlediğini gördüklerini kaydeden Erdem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    "Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar karşısında herkesin, özellikle sorumlu kişi ve makamların davranış ve söylemlerine dikkat etmesi gerekir. Bulunduğu makam ve mevkiyi kötüye kullanarak Şia-Sünni çatışması çıkarmayı amaçlayanları münferit olaylar olarak değerlendiriyoruz. Umarız 'bu planlı bir eylem değildir' diyoruz ancak müftünün üstüne vazife olmayan skandal raporu ve il valisinin o raporu üst yazıyla üst makamlara göndermesi, nerden bakarsanız bakın cumhuriyet tarihinde kendi vatandaşını bölücülükle suçlayan bir utanç vesikasıdır. Bu tip rapor belki Kars'ta, belki de başka yerde de tutulmuş ve Iğdır'da bu açığa çıkmıştır. Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından hazırlanan ve İl Valisi Ahmet Pek'in imzaladığı skandal rapor insanlığa, İslami vahdete, demokrasiye, özgürlüğe, barış açılımına ve hiçbir değere sığmayan bir rapordur."

http://www.caferider.com.tr/caferiler-le-ilgili-skandal-rapora-kars-tan-tepki_h10529.html